Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gökhan Atılgan

Gökhan AtılganSiyaset Bilimi yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
9.2/10
22 Kişi
103
Okunma
11
Beğeni
1.835
Görüntülenme

Gökhan Atılgan Yorumları ve İncelemeleri

Gökhan Atılgan yorumları ve incelemelerini, Gökhan Atılgan kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Gökhan Atılgan puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
976 syf.
10/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Mükemmel bir kitap!
Devrimler tarihi ile ilgili okumalarımın şimdilik sonuna geldim. Bu kendimce yaptığı üclemenin son kitabı. En başından itibaren o kadar güzel ve tatlı bir okuma süreci oldu ki ancak bu kelimeleri bulabildim tarif ederken. Kitaptan bahsetmem gerekirse Osmanlı'nın kuruluşundan, kitabın yayımlandığı 2014 yılına kadarki süreçte yaşanan siyasi olaylar, ekonomik şartlar, kültürel yaşam üzerine değerlendirmeler yapılıyor. Olaylara bakış açısı, değerlendirmeler o kadar doğru yerden ve doğru şekilde yapılmış ki tarihe ve yaşanan olaylara bakışınızı değiştirebilir, en azından yeni bir perspektiften bakmanızi sağlar. Benim çok iyi bildiğimi düşündüğüm Kurtuluş Savaşı, Tek Parti iktidarı ve Demokrat Parti dönemlerinde çok şey öğretti. Bunlardan birinden özellikle bahsetmek istiyorum. Kitapta Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Sünni İslamla Türkleştirme politikasının sonucunda Türkiye'de yaşayan azınlıklara yapılan zulümler ve katliamlardan bahsediliyor ki ben bir kaç tanesini ilk defa duydum. Mesela, 1924 yılınd "Türk" olmayan memurların memurluktan atılması bunlardan birisi. Kitapta bahsedilen olayların hepsini daha sonra derleyip burada paylaşacağım. Kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Anadolumin kültürel olarak bor çöle dönmesini içiniz acıyarak okuyorsunuz.
Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'de Siyasal Hayat
Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'de Siyasal HayatE. Attila Aytekin · Yordam Kitap · 20156 okunma
592 syf.
9/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Siyaset Bilimi - Atilla Aytekin
Kitabın tanıtım yazısından: "Siyaset Bilimi alanında nitelikli, kapsamlı ve güncel Türkçe giriş kitapları konusunda bir boşluk olduğu ortada. Elinizdeki kitap, işte bu boşluğu kapatmaya çalışıyor. Büyük çoğunluğu Türkiye ve dünyanın köklü üniversitelerinde bulunan 35 yazarın yazdığı toplam üç kısım ve 40 bölümden oluşuyor. Birinci kısım, “Siyaset Biliminde Temel Kavramlar” başlığını taşıyor. Siyaset, iktidar gibi daha genel nitelikli kavramlardan kimlik ve hegemonya gibi daha özel kavramlara uzanan bu kısımda kitap, siyaset bilimi disiplininin temel kavramsal gereçlerini okuyucuya tanıtıyor. İkinci kısımda yazarlar, temel “Siyasal İdeolojiler”i irdeliyorlar. Liberalizmden İslamcılığa kadar 11 farklı ideolojiyi inceleyen yazarlar, aynı zamanda ideolojinin ve modern siyasal ideolojilerin 18. yüzyıldan bugüne uzanan serüveninin bir bilançosunu çıkarmış oluyorlar. Kitabın “Disiplinler Arası İlişkiler” başlıklı üçüncü ve son kısmındaysa siyaset bilimi ile yakın sosyal bilimsel disiplinlerin ilişkisi tartışılıyor ve siyaset biliminin hem bir sosyal bilim olarak diğer disiplinlerle ortak yönlerine hem de özgül yanlarına vurgu yapılıyor. Siyaset bilimine giriş niteliğindeki kitaplarda genellikle rastlanmayan bu bölümde felsefeden kent çalışmalarına kadar, siyaset biliminin bir biçimde yolunun kesiştiği ve ortak çalışma yaptığı disiplinler, siyaset bilimiyle ilişkileri çerçevesinde ele alınıyor." Her şey açıklanmış burada. Özetle 9/10 veriyorum.
Siyaset Bilimi
Siyaset BilimiE. Attila Aytekin · Yordam Kitap · 201581 okunma