Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hermann A. Schlögl

Hermann A. SchlöglEski Mısır yazarı
Yazar
8.6/10
9 Kişi
52
Okunma
1
Beğeni
880
Görüntülenme

Hakkında

Doğum:
Landshut, Almanya, 1932

Okurlar

1 okur beğendi.
52 okur okudu.
2 okur okuyor.
48 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
...Tamamen hayvan biçiminde ya da hayvan başlı olarak tasvir edilen birçok tanrı vardı. Ama Mısırlılar tanrıları gerçekte hiçbir zaman bu biçimde düşünmemişti. Hayvan başı ya da hayvan biçimi ... daha çok tanıma ve ayırt etme simgeleri sayılıyordu.
Firavunlar
Kral, yaşam ilkesini ve devletin merkezini temsil ederdi; yaratıcı tanrının oğlu ve yeryüzündeki suretiydi; kralın tanrı karakteriyle ilgili çarpıcı kanıtlarına karşın firavun tanrıyla bir tutulamaz; kral kişilik anlamında insan olarak kalmıştır. Tanrısal olanlar sadece makam, kraliyet sembolleri, taçlar, hükümdarlık nişanları ve kraliyet silahlarıydı.
Reklam
İÖ 450 civarında mısıra seyahat eden yunan tarihçi ve coğrafyacı Heredot bu ülkeye 'Nil'in Armağını' adını vermiş ve böylece nehrin, ülkenin hayat damarı olduğu gerçeğini isabetli bir şekilde tanımlamıştı.
Sayfa 7 - alfa
Özge D.

Özge D.

@dagozge
·
07 Ocak 20:02
Sizin varmı?
-O kitapla bir gece geçirmek için ömrümün on yılını verirdim seve seve.
Sayfa 265 - | Yapı Kredi Yayınları
Eski Mısır
Eski Mısır
İyiki bu kitabı aldım. Tarih -i cihan Mısır tarihi için büyük bir kaynak niteliğinde. 182 sayfadır. Bir nevi mısır tarihini kısa şekilde anlatır. Çok akıcı bir şekilde anlatır. Bundan dolayı insan çabuk anlar ve okurken canı hiç sıkılmaz. Temel bilgiler ve eski Krallık dönemin de olan olayları çok güzel anlattı. Altını çizdiğim çok yer oldu 😍

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
196 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitap, Tarih -i cihan da Mısır tarihi için ana kaynaktır.
Bu kitabı İyiki aldım. Hobi olarak tarih -i cihan adlı tarih konulu bir kitap mı yazıyorum bilmiyorum ama canım sıkıldığında bir şeyler karaliyorum işte:D Ben bu kitabı, Tarih -i cihan da Mısır tarihi için ana kaynak olarak seçtim. Ve baştan sona kadar, mütalaa yaparak, altını çizdiğim yazıları tekrar ederek okudum, bitirdim. Zerre miskal sıkılmadım. Özellikle 21. Hanedan ile 31. Hanedan arasında ki olayları ıyi bildiğim için su gibi okudum. Tarih -i cihan kitabında mısır tarihi bölümünde bu kitaptan çok alıntı yaptım. Tabi her yazıda bu kitabı kaynak olarak gösterdim. Hornung 'un kitabı da, benim için önemlidir. Ondan da alıntı yaptım. Mısır tarihini yeni başlayanlar için harika bir kitap. Mısır tarihini daha iyi anlamak için bu kitabı okuyabilirsiniz.
Eski Mısır
Eski MısırHermann A. Schlögl · Alfa Yayınları · 201952 okunma
196 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Genel olarak beğendiğim bir eser oldu. Ama bazı önemli detaylar konusunda yetersiz buldum. Mesela aşağı mısır ve yukarı mısır ayrımının neden olduğu ve niçin kuzeye aşağı güneye yukarı dendiği vb. Fakat benim gibi yeni başlayanlar için çok güzel bir eser.
Eski Mısır
Eski MısırHermann A. Schlögl · Alfa Yayınları · 201952 okunma
196 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Yazar Kitapta tüm eski Mısır siyasi tarihini olabildiğince sade ve akıcı bir dille anlatmış . Antik Mısır sevdalıları mutlaka okumalı. Özellikle Ramses sülalesinin bulunduğu sayfalar çok ilgi çekici.
Eski Mısır
Eski MısırHermann A. Schlögl · Alfa Yayınları · 201952 okunma