Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Isabelle Sommier

Isabelle SommierDevrimci Şiddet yazarı
Yazar
7.0/10
6 Kişi
17
Okunma
1
Beğeni
887
Görüntülenme

Hakkında

2002-2009 arası Sorbonne'da Politika Araştırmaları Merkezi'nin yöneticiliğini yaptı. Politik şiddet ve toplumsal hareketler konularında uzmandır. Eserleri: La violence politique et son deuil. L'après 68 en France et en Italie, Presses Universitaires de Rennes, 1998; Les mafias, Montchrestien, 1998; Le terrorisme, Flammarion, 2000; Les nouveaux mouvements contestataires à l'heure de la mondialisation, Flammarion, 2001 (yeni baskısı 2005); Officier et communiste dans les guerres coloniales, Jean Brugié ile birlikte, Paris, Flammarion, 2005; Radiographie du mouvement altermondialiste, Eric Agrikoliansky ile birlikte, Paris, La Dispute, 2005; La France rebelle, Xavier Crettiez ile birlikte, Paris, Michalon, 2006.
Unvan:
Sosyoloji profesörü
Doğum:
1965

Okurlar

1 okur beğendi.
17 okur okudu.
1 okur okuyor.
22 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tarih mağlupları sevmez, yanlış yol tutanları hiç sevmez.
Reklam
Devrimci umudun yeniden canlanması, o dönemde bir­ çok ülkede silah yoluyla ya da en azından “burjuva” rejimle­rin olası otoriter sapmalarına aktif direniş yoluyla iktidarın ele geçirilmesi sorununu gündeme getiriyordu. Bu durum elbette -Maoculuk başat olmak üzere, bütün biçimleriy­ le- Marksizmi, ama aynı zamanda anarşizmi ve sitüasyoniz- mi karıştıran eklektik etkiler altındaki aşın sol küçük grup­ ların pıtrak gibi bitmesine yol açtı.
29 Mayıs 1982 yasasıyla, İtalyan devleti, ''itirafçı'' yasasını çıkartır. Buna göre itirafçının cezası, örgütüne dair verdiği bilgiler karşılığında önemli ölçüde azaltılır, hatta kimi durumlarda ''unutulur.''
Sayfa 114 - İletişim Yayınları
Ocak 1972'de Federal Almanya'da Berufsverbote'nin, yani ''temel düzene saldıran örgütlerin'' sempatizanlarının kamu görevinde bulunmasını yasaklayan yasanın benimsenmesiyle 100.000 kişi politik görüşlerini kanıtlamak zorunda kalır.
Sayfa 112 - İletişim Yayınları
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
149 syf.
7/10 puan verdi
Yazarın sosyoloji profesörü olmasından kaynaklı sosyolojik dili, konuya yaklaşımını da işaret ediyor aslında. Toplumlara, bir doktor bakışıyla sanki bir teşhis koyar gibi yaklaşmayı insancıl bulmuyorum. Sosyolojiyi sevmiyorum. Bana soğuk ve anlayışsız geliyor. İnsanın düşünsel anlamda basit bir nesneye indirgenmesini, bu minvalde incelenmesini kabullenemiyorum. Ben, bu kitapta konu edilen insanlara büyük bir hayranlık duyuyorum. Çünkü onlar; görece gelişmiş, sanayileşmiş bir toplumda kısmi refah yolunu reddedip, konformizme, vurdumduymazlığa savaş açarak, 3.dünya ülke insanının acılarının, kendi devletlerinin politikasından kaynaklı olduğunu görüp bunun sorumluluğunu hisseden, Vietnam'daki, Afrika'daki, Filistin'deki acıları kendi acısı sayarak, enternasyonalizme kendilerini adamış yürekli genç insanlar. Öncelikle bu yiğitliği takdir etmek gerekiyor. Kitap, 68 olaylarının pek konu edilmeyen kısmını, silahlı mücadeleyi seçen örgütleri konu ediyor. Bunu, sanayileşmiş ve kapitalist 5 ülke(ABD,Almanya, Fransa, İtalya, Japonya) üzerinden yapıyor. Giriş kısmında şiddet kavramı ve onun politikayla, toplumla ilişkisi inceleniyor. Sonrasında 68'in şiddetle tanışması, devrimci şiddeti bir araç olarak kullanan sol grupların gelişimi, devletlerin buna karşı tutumu, anti-terör yasaları ve nihayet söz konusu örgütlerin sönümlenmesi işleniyor.
Devrimci Şiddet
Devrimci ŞiddetIsabelle Sommier · İletişim Yayıncılık · 201217 okunma