Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kemal Albayrak

Yasemin yazarı
Yazar
Editör
8.7/10
15 Kişi
39
Okunma
4
Beğeni
1.567
Görüntülenme

Hakkında

1982 Kırıkkale doğumlu genç yazar, 2003 yılında Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu. İstanbul'da görev yapan Albatrak, üniversite döneminde şair Mehmet Narlı'dan destek aldı. Şiire de devam eden ve son sınıfta Deste adlı şiir kitabı piyasaya çıkan yazar, halen Samsun Ladik'te Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor. İlk şiirlerini Aralıklar, Vatan ve Hürriyet dergisinde yazan şair, Samsun Ladik'te basılan Ve, Yaşam Sanat,Yazarbir, Bi'Mola, Edebiyat Nöbeti ve Herfene dergilerinde yazmaya devam etmektedir. Tilki kitabın açtığı yarışma sonucunda hazırlanan 100 Yılın Genç Şairleri adlı kitapta bir şiiri yer almıştır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Kırıkkale, Türkiye, 1982

Okurlar

4 okur beğendi.
39 okur okudu.
13 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
“Bir akıldır bin telaş var sanma çulsuz hiç düşünmez Bir gönüldür bin seven var sanma sarhoş hiç ayılmaz”
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
96 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 saatte okudu
Küfrün geçer cetvel kalır...
Değerli yazarımız ve gönül ehli insan Kemal Albayrak 'ın kaleminden çıkan bu güzel şiirler, insanın hem yüreğine hem usuna dokunuyor. Kendisi de Türkçe Öğretmeni olan yazar, 4 bölüme ayırmış betiği. -Surete Dair -Vezn-i Aruza dair -Ölçüsüz Ayaklara Dair -Sözün Özüne Dair İlk kısımdaki şiirlerin basımını çok sevdim ve 9 şiirin tümüne bayıldım.
Galata'da Düğün
Galata'da DüğünKemal Albayrak · 44 Yayınları · 201913 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
*Bu güzel kitabı imzalayarak gönderen yazar, şair Kemal Albayrak’a teşekkürler. Kalemi daim, başarı yolu açık olsun. * Uzun süredir yeni yazılmış şiir kitabı okumamıştım, benim için değişiklik, mola oldu. Oldukça da keyifliydi. Aslında liseden beri şiir seven biri olarak son dönemlerde yeterince şiir kitabı okuyamıyorum. *Okurken ilk şiirler kaligram olarak dikkatimi çekti, şiirin içinden çok görselliği gözümü aldı, sonra içeriklerine dikkat etim. Aruz olarak yazılmış olanlar ise beni lise dönemine götürdü. O uzun edebiyat dersleri aklıma geldi ve tabii ki ezberlenmeye çalışılan, tüm sınıfın bir ağızdan okuduğu kalıplar kulaklarımda çınladı. “Mef'ûlü / Mefâîlü / Mefâîlü / Feûlün”, “Feilâtün / Feilâtün / Feilün” gibi. * Kitabın adı da güzel seçilmiş ( ya da benim için öyle ), “Galata’da Düğün” adlı şiir Galata Kulesi şeklinde idi. Bu arada hayran olduğum Kız Kulesi şeklinde de şiir vardı ama adı Cavidan’dı ( el çenede). Liseden beri nedense ne zaman Galata Kulesi resmi görsem, Galata Kulesi adı geçse içimi hüzün basar ve aklıma Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Galata Kulesi” şiiri gelir. İlk okuduğumda ağlamıştım ve çok etkilemişti özellikle son mısraları. *Bir şey dikkatimi çekiyor; kitap guruplarında yazar arkadaşlar kadar şair arkadaşlarda var ve şiirlerini bizlerle paylaşıyorlar. Ama basılan kitaplar, okunan kitaplar arasında şiir kitabı çok az. Özellikle Divan Edebiyatı kültüründen gelmiş, Cumhuriyet döneminde çok şair çıkarmış bir toplum olarak bugün şiire gereken önemin verilmemesi bence üzücü bir durum.
Galata'da Düğün
Galata'da DüğünKemal Albayrak · 44 Yayınları · 201913 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
* S A N M A * Bir akıldır bin telaş var sanma çulsuz hiç düşünmez Bir gönüldür bin seven sanma sarhoş hiç ayılmaz Sohbetinden el çekersin sanma gönlüm eldedir hep Tatlı dilden mahkûm ettin sanma suçlar bizdedir hep Övdüğümden ayrı ettin sanma korkak beklerim ben Hasretinden hoyrat ettin sanma tellal suskunum ben Düşkünüm gitmem kapından
Galata'da Düğün
Galata'da DüğünKemal Albayrak · 44 Yayınları · 201913 okunma