Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Koçer Avcı

0.0/10
0 Kişi
9
Okunma
1
Beğeni
714
Görüntülenme

Okurlar

1 okur beğendi.
9 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Eksik olan şey ne kadar sıradansa o kadar tutkuludur insanda keder. Bu yüzden yoksullar ekmek değil, yeni bir ülke hayal eder.
Sayfa 43 - EVEREST Yayınları 1. BasımKitabı okudu
Kırılan kalbin, acıyan sesin çıkardığı gürültüyü duyarız susarken, Bunun içindir bazen sebepsizce ağlamak.
Sayfa 30 - EVEREST Yayınları 1. BasımKitabı okudu
Reklam
Bu elbette bir başkasının karanlık seferidir, İnsanın duymak isteyeceği son şey kendi hikâyesidir.
Sayfa 8 - EVEREST Yayınları 1. BasımKitabı okudu
Herkes bir ihtilafın sonucu, bir başka ihtilafın da sebebidir.
Sayfa 97 - EVEREST Yayınları 1. BasımKitabı okudu
İnsan insanın yüreğini deşmekle ne yapar? Bir yara yapar, o yaradan bir hayat yapar.
Sayfa 88 - EVEREST Yayınları 1. BasımKitabı okudu
Gitmek çare gibi gelir ama insanı yaralayan zamandır...
Koçer Avcı
Koçer Avcı
İnsanın kusuru, sadece doğmuş olmanın hayata yettiğine inanmaktı.
Koçer Avcı
Koçer Avcı
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
104 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
Umutlu Yarınlar
Koçer Avcı yalın, samimi ve biraz da öfkeli isyankâr diliyle şiirleriyle buluşmam güzel oldu, bence siz yazmaya devam edin şiirleriniz oldukça yer yer dokunaklı ve şevkat içeren, kitabınızı rafta görünce bir şiir sever olarak merak ettim oldukça başarılı bulduğumu ifade edebilirim.Başarınız ve kaleminiz hep varolsun. Arka kapak yazınızla sonlandıralım. Kendimizden hıncımızı bir türlü alamazken, mümkün mü aynı anda kendimize şevkatlice yaklaşmak? Bu şiirler, yalnız güneşli öğleden sonraları için değil, fırtına sonrası anımsadığımız her an için yazıldı. Tavsiye edilir.Keyifli okumalar
104 syf.
7/10 puan verdi
Güneşli Öğlenden Sonraları Anımsamadığımız Şeyler
Santur üstadı Sedat Anar'ın tavsiyesiyle alıp okuduğum bir eser. Şairle de böylece tanışmış olduk. Kitabı yekûn olarak yorumlamayı uygun bulmuyorum, o radde de değilim çünkü şiir konusunda ama belli başlı şiirlerden süzüp çıkarabildiğim şeyler oldu tabi. Toplumumuzda oluşan belli başlı çarpıklıklara değindiği 50. şiirde ki son satırda, toplumun kendi ipinin yine kendisi tarafından çekilmesi, toplum cinneti vs. diyebiliriz. "Sinemada cinayet, sokakta şiddet gibi olağandır her zaman intikam türküleri. Yine bu yüzden hep şaskoloz insanlar, çoğu zaman yanlış kişiyi boğazlıyor elleri." İnsanın tükenmiş vaziyette olduğu şu zamanlarda, "sokağa çıkaracak inanç" ve yaşamayı yeniden deneyecek bir fikre nispetden söz ediliyor 20. şiirin 8. satırında. İnsan ruhunun bu zamandaki çürümüşlüğüne rağmen, her an taze kalma ve zamanı aşma gerekliliğini süzüp çıkarabildiğim 14. şiir. 9. şiirde tasavvuf alt konusu mevzu. Ve eserde en sevdiğim 2. şiirin son satırı. "Sende bana ait bir şey var." İnsan ruhunun yine insan ruhuyla sezilmesi. Günümüz kadın erkek ilişkilerinin sezildiği 56. şiir ve 55. şiirde ki kadın-erkek ve çocuk bahsinin hissedildiği son iki paragraf. Yer yer bazı cümlelerin sakil kaldığını düşünüyorum. Ama yinede uzun zaman sonra okuduğum nadir güzellikte bir şiir kitabı oldu.