Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

M. Akil

M. AkilKaranlık Konakta Ne Var? yazarı
Yazar
8.3/10
4 Kişi
21
Okunma
1
Beğeni
308
Görüntülenme

Hakkında

Şiir ve yazılarında gerçek adını kullandığı gibi A. Asfer takma adını da kullandı. Aydın ve var­lıklı bir ailenin çocuğudur. Babası Fevzi Efendi Vilayet Muhasebe memu­ruydu. Tanzimattan sonra Türk edebiyatında kısa bir zaman süren Servet-i Fünun edebiyatçılarındandır. İlköğretimini Fevziye okulunda bitirdi. 1903’te İstanbul'a geldi ve Mülkiye Baytar Okulu’na girdi ise de hastalıkları nedeniyle burasını bitiremedi. Bu dönemde çıkan yayınları izleyarak siyasi bilgilerini arttırdı. Kısa bir süre sonra Resne’ye gitti ve Niyazi Bey Okulu’na müdür olarak atandı ve ardından İzmir’e geçti. Burada “Köylü” ve “Anadolu” gazetelerinin başyazarlığını yaptı. 1912 yılında “Anadolu” gazetesi başyazarlığı ve İzmir Sultaniyesi (Lisesi)’nde edebiyat öğretmeni yaptı. Öğ­retmenliğini Çanakkale ve Gelenbevi’de sürdürdü. Kısa zamanda ede­biyatçıların ortamına girmeyi başardı. “Bahçe” ve “Hüsün ve Şiir” dergilerini çıkardandır, “Genç Kalemler” dergisinin yazar kadrosunda yer aldı, sorumlu müdürlüğünü yaptı.
Tam adı:
M. Âkil Koyuncu
Unvan:
Gazeteci, Yazar, Şair, Çevirmen, Eğitmen
Doğum:
Selânik, 1886
Ölüm:
İstanbul, Türkiye, 8 Mart 1977

Okurlar

1 okur beğendi.
21 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Mazi dediğimiz şey yalnız bize göre mazidir. Mazi katiyen ölmez."
Zaten hayatta bu lazım değil miydi? Teselli, ebedi teselli!
Sayfa 122
Reklam
"Fakat istikbal bizim için ebediyen kapalı ise de mazi de öyle değildir a. Mazi katiyen ölmez."
Sayfa 45
Bu sözler beni tam manasıyla kandıramasa bile teselliye kâfi geliyordu. Zaten hayatta bu lazım değil miydi? Teselli, ebedî teselli!
Sayfa 122 - Ötüken Neşriyat
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
96 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabı alma sebebim Türkiye'de basılmış ilk polisiye romanlardan olması. Osmanlıca'dan günümüz türkçesine çevrilerek, Osmanlı polisiyesi isimli bir seri oluşturulmuş. Polisiye meraklısı biri olarak, ay ay kitap siparişlerime birer tane eklemeyi düşünüyorum. Kitabımız gayet ilginç. Gazeteci olan başkahramanımızın haberi olmadan karıştığı ilginç mi ilginç bir cinayetler silsilesi anlatılıyor. Fikir, kurgu ve yazım insanı içine çekiyor. Aslında bilindik gelebilecek bir konu. Ancak ben okurken 1900'lerde olduğumu düşünerek okudum ve keyif aldım diyebilirim. Okurken bir yandan 'aa o dönemde bu da mı varmış, şu yokmuyuş, olsaymış şöyle olurmuş' gibi durumlar da yaşadım. Kısaca söylemem gerekirse, kitap hoştu. Zaten iki saat içinde okuyup, başından kalkabiliyorsunuz. Güzel.
Karanlık Konakta Ne Var?
Karanlık Konakta Ne Var?M. Akil · Labirent Yayınları · 201323 okunma
Reklam
122 syf.
10/10 puan verdi
Kitabı bugün bitirdim ve kurgusunu çok beğendim. Kitabı sadece polisiye türünde incelemek yanlış olacaktır çünkü içerisindeki ruh çağırma, medyumluk gibi ögelerden dolayı fantastik kategorisine de giriyor ve bu bağlamda yazarın tarzı Hüseyin Rahmi Gürpınar'a çokça benziyor. Yalnız kitapta çok fazla eski kelimeler var, her ne kadar sayfanın altında açıklamalarda kelimelerin anlamlarına yer verilse de, bu durum okuyucuyu sıkabilir. Tamamen günümüz Türkçesi ile yazılmış olsa su gibi okunacağı kanaatindeyim.
Karanlık Konakta Ne Var?
Karanlık Konakta Ne Var?M. Akil · Ötüken Neşriyat · 202023 okunma