Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mitropolski

8.0/10
53 Kişi
281
Okunma
2
Beğeni
384
Görüntülenme

Hakkında

Tam adı:
D. K. Mitropolsky
Unvan:
Yazar
Doğum:
Rusya

Okurlar

2 okur beğendi.
281 okur okudu.
14 okur okuyor.
146 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Rte Türkiyesi
Amansız bir sömürü, kötü yaşama ve çalışma koşulları
bknz. Rte
ülkeyi yönetmekte hiçbir yeteneği olmadığını gösterdi
Reklam
Kendi niteliği gereği, işçi sınıfı en ilerici sınıftır: modern sanayiye bağlıdır ve özel mülkiyete sahip değildir. Proletarya, insanın insan tarafından her türlü sömürüsüne karşı savaşır, çünkü,kendisi, kıyasıya sömürülmekte olup, hiç kimseyi sömürmemektedir.
Özel mülkiyet, toplumu, sahip-olanlarla, sahip-olmayanlar olarak uzlaşmaz karşıt sınıflara bölüyor; sahip-olanlar, sahip-olmayanların emeğinin ürününe elkoyuyorlar, böylece insanın insan tarafından sömürülmesi doğuyor
18. yy İngiltere'sini yaşıyoruz.
İşçiler para cezaları ve haksız vergiler altında eziliyorlar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
231 syf.
4/10 puan verdi
·
3 günde okudu
230 sayfa böyle geniş bir konuda eksiksiz bilgi almak için yeterli değil. ayrıca bazı yerlerde kopukluklar olduğunu düşünüyorum. mesela yerleşik tarımla uğraşan ilk toplumlarda köleliğin nasıl çıktığı bir muğlak. sanki geçiş sırasında doğal olarak ortaya çıkmış gibi yansıtılıyor. bence batı roma imparatorluğundan klasik avrupa krallıklarına geçiş de muğlak. batı romadaki latifundia'dan (büyük toprak mülkiyeti) klasik avrupadaki fief'lere geçiş muğlak. genel bilgi almak istiyorsanız okunabilir. fakat avrupa feodal tarihi hk genel bilginiz varsa yeterli gelmeyecektir.
İlkel Topluluk - Köleci Toplum - Feodal Toplum
İlkel Topluluk - Köleci Toplum - Feodal ToplumMitropolski · Sol Yayınları · 2011174 okunma
231 syf.
·
Puan vermedi
Temel başlığı "Toplum" olan bu kitapta, insanlığın ortaya çıkışından günümüze kadar geçirdiği süre zarfında İlkel Topluma geçişi, köleliği ortaya çıkaran artı değer ile Köleci Toplumun doğuşu ve yayılması, geliştirdiği teknolojik aletlerle servet ve güç peşinde koşanların ve bunlardan kaçanların kendine kabuk örerek ulusların feodalleşmesi ile Feodal Toplum dönemini yaşamaya başlaması ve sonunda Kapitalist Toplumu ortaya çıkarması bir çok alt başlıkla ele alınıyor. Yalnız buradaki bilgiler (elimdeki kitapta tek bir dipnot ve kaynak belirtilmemiş) çok yüzeysel. Bir başlangıç kitabı sayılabilir. Açıkçası bunun yerine çok daha ayrıntılı ve insanı ikna edebilecek desteklerle oluşturulan kaynaklar mevcut. Yani demem o ki, bu bir araştırma kitabı olmakla beraber kaynak olarak kullanılacak bir kitap olmaktan uzak.
İlkel Topluluk - Köleci Toplum - Feodal Toplum
İlkel Topluluk - Köleci Toplum - Feodal ToplumMitropolski · Sol Yayınları · 2011174 okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
kapitalist kavramı kapitalist toplumda ortaya çıkmıştır. zengin ile kapitalist kavramlarını karıştırmamak gerekir. zengin eğer parasını özgür olan işçilerin sömürülmesi için kullanıyorsa kapitalist olmaktadır.
Kapitalist Toplum
Kapitalist ToplumMitropolski · Sol Yayınları · 1995107 okunma