Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nancy McWilliams

Nancy McWilliamsPsikanalitik Tanı yazarı
Yazar
9.9/10
16 Kişi
82
Okunma
21
Beğeni
2.456
Görüntülenme

Hakkında

Nancy McWilliams, ABD Rutgers, State University of New Jersey’nin Uygulamalı ve Profesyonel Psikoloji Doktora Programı’nda öğretim üyesidir. American Psychological Association’ın Psikanaliz Bölümü’nün başkanı ve Psychoanalytic Review’un eş-editörü olan McWilliams aynı zamanda Psychoanalytic Psychology’nin de yayın kurulundadır. McWilliams yazılarında, kişilik yapılanması ve kişilik bozuklukları, psikolojik tanı, cinsiyet ve toplumsal cinsiyet, travma, yoğun psikoterapi ve psikoterapide hümanist geleneğe karşı okumalar geniş yer bulmaktadır. Kitapları 12 ayrı dile çevrilen yazar, hem ABD’de hem de ABD dışında birçok üniversitede ders vermiştir. Vaka formülasyonları üzerine olan kitabı, 1999’un en iyi psikanalitik klinik kitabı seçilerek Gradiva ödülünü almıştır. 2004’te Division of Independent Practitioners of the American Psychological Association tarafından Rosalee Weiss ödülünü almaya hak kazanan McWilliams, 2006’da da American Psychoanalytic Association’ın onur üyesi olmuştur. National Psychological Association for Psychoanalysis’in mezunu olan McWilliams, New Jersey’deki Institute for Psychoanalysis and Psychotherapy ve New York’taki National Institute for the Psychotherapies’in eğitmen kadrosundadır. Yazarın diğer eserleri şunlardır: Psychoanalytic Case Formulation (Guilford Press, 1999), Psychoanalytic Psychotherapy: A Practitioner’s Guide (Guilford Press, 2004) ve Psychodynamic Diagnostic Manual (ed.) (Guilford Press, 2006).
Unvan:
Öğretim Üyesi ve Yazar

Okurlar

21 okur beğendi.
82 okur okudu.
20 okur okuyor.
152 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hayat adil değildir: Çocukluklarında acı çekmiş kişiler yetişkinliklerinde de en çok acı çeken kişiler olurlar; üstelik, çocukluk koşullarıyla ürkütücü bir benzerlik gösteren senaryolar yaşayarak. Yaşadıkları yaralanmalara bir de aşağılanmaları ekleyecek şekilde, yetişkinliklerindeki durumlar, kendi ürettikleri durumlar olarak görünür dışarıdan gözlemleyen kişilere; ancak bu, kendilerinin bilinçli deneyimlerinde çok nadiren böyledir.
Sayfa 318Kitabı okudu
Çerçeveletmelik alıntı part 6
Bazı kişiler hayatlarını bir yakın ilişkiden ötekine koşturur halde, idealizasyon ve hayal kırıklığı sırasıyla tekrarlanan döngüler içinde, güncel sevgilinin bir insan olduğu ortaya çıktığı her defasında onu yeni bir modelle değiştirir gibi yeni bir sevgili bularak geçirirler.
Reklam
"Bu kadar çok ihtiyaç duyduğum birine nasıl öfkelenebilirim?"
Sayfa 298Kitabı okudu
Nevrotik bir kişi yaşadığı sorunun kendi içinde olduğunu bir düzeyde biliyordu, psikotik biri ise dengesi bozulmuş olanın dünyanın kendisi olduğuna inanıyordu.
Sadece manik kişiler mi
Manik kişiler bağlanmaktan korkarlar; çünkü başka birine ilgi ve sevgi duymak, o kişiyi kaybetmenin kendilerini alt üst edeceği anlamına gelir.
Sayfa 305Kitabı okudu
❝Utanç, yalnızca kaçınma davranışını değil aynı zamanda savunmacı, misillemeci öfkeyi de motive edebilir.❞ ✱
Nancy McWilliams
Nancy McWilliams
SEÇİM YAPMAK eylemlerin sorumluluğunu üstlenmeyi içerir SORUMLULUK ise olağan düzeylerdeki suçluluk ve utanç duygularına tahammül edebilmeyi içerir.
Nancy McWilliams
Nancy McWilliams
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
520 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
140 günde okudu
Baş ucu niteliğinde
Kitap genel olarak kişilik bozuklukları üzerinde ilerliyor. Ancak o kadar kapsamlı ki oraya gelene kadar verdiği bilgiler genel psikanalitik çerçeveyi de aydınlatıyor. İçerik iki kısım ve on beş bölümden oluşmakta. İlk kısımda terminoloji ve diğer kavramsal konular hakkında bilgi veriliyor. Psikanalitik karakter yapısı, kişilik örgütlenmesinin
Psikanalitik Tanı
Psikanalitik TanıNancy McWilliams · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 200981 okunma
520 syf.
·
Puan vermedi
kitap 2 kısımdan ve toplam 15 bölümden oluşuyor. yazar ilk kısımda daha kavramsal konulardan bahsediyor. tanı ve tanının önemine, kişilik örgütlenmesine, birincil ve ikincil savunma süreçlerine değiniyor. ikinci kısıma geçmeden önce nevrotik-psikotik-borderline ayrımını yapabilmek, savunma mekanizmalarının ne için kullanıldığını bilmek önem taşıyor. ikinci bölümde karakter örgütlenmesi tiplerini (antisosyal, narsisistik, şizoid, paranoid, depresif-manik, mazoşistik, okb, histerik, dissosiyatif) ele alıyor ve önerilen tanısal görüşme formatı ile kitabı sonlandırıyor. ilk bölümde öğrenilen savunma mekanizmalarının ikinci bölümde hangi kişilik tiplerince hangi amaçla kullandığını öğreniyor ve arada bağlantı kuruyoruz. bu yüzden ilk kısmı güzelce sindirip ikinci bölüme geçmek yararlı olabilir. kitabın müthiş bir emeğin ürünü olduğu söylenebilir. özellikle mcwilliams'ın ve arkadaşlarının vaka örnekleri, anlatılmak istenenin daha iyi anlaşılması için oldukça faydalı. not: birincil savunma süreçleri: geri çekilme, inkar, tümgüçlü kontrol, idealizasyon ve değersizleştirme, yansıtma- içe atma- yansıtmalı özdeşim, ego bölünmesi, dissosiyasyon ikincil savunma süreçleri: bastırma, gerileme, yalıtma, düşünselleştirme, akılcılaştırma, ahlaksallaştırma, bölmeleme, yapıp-bozma, kendine karşı döndürme, yer değiştirme, karşıt tepki oluşturma, tersine çevirme.
Psikanalitik Tanı
Psikanalitik TanıNancy McWilliams · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 200981 okunma
520 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap, terapi sürecinde danışanların kişilik yapısını anlamak amacıyla yazılmıştır. Şu aşamada benim için DSM-V kadar önemli bir kitap oldu, yıllar geçse bile seans öncelerinde içini karıştırıp bakacağım ve destek alacağım bir kitap olacağını düşünmekteyim. Nancy Williams, insanların kategorize ettiğimiz tanı kitapçıklarından daha fazlası
Psikanalitik Tanı
Psikanalitik TanıNancy McWilliams · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 200981 okunma