Nira Yuval-Davis

Cinsiyet ve Millet yazarı
Yazar
7.3/10
4 Kişi
25
Okunma
3
Beğeni
473
Görüntülenme

Hakkında

İsrailli bir diaspora Yahudisidir. Uzun yıllardır Londra’da Greenwich Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Etnisite Çalışmaları master programının koordinatörlüğünü yürüten Yuval-Davis, şu anda East London Üniversitesi Kültürel Çalışmalar bölümünde misafi profesör olarak çalışmaktadır. Internatıonal Sociological Association’ın Irk, Etnisite ve Azınlık İlişkileri Araştırma Komisyonu’nun başkanlığını yürüten Yuval-Davis, Women in Militarized Conflict Zones (Askeri Çatışma Bölgelerinde Kadınlar) ve Londra’daki Women in Black (Siyahlı Kadınlar) gruplarının kurucu üyesidir. Nira Yuval-Davis, kadın, milliyetçilik, ırkçılık, köktendincilik ve vatandaşlık meselelerinin kuramsal ve ampirik boyutları üzerine pekçok çalışma yapmıştır. Floya Anthias ile birlikte yazdığı Racialized Boundaries’in (Routledge, 1992) dışında derleyenleri arasında yer aldığı kitaplar vardır: Woman-Nation-State (Macmillan, 1989); Refusing Holy Orders: Women and Fundamentalism in Britain (Virago, 1992); The Gulf War and the New World Order (Zed Books, 1992); Unsettling Settler Societies (Sage, 1995); Crossfires: Nationalism, Racism and Gender in Europe (Pluto, 1995); Citizenship: Pushing the Boundaries (1997) ve Women, Citizenship and Difference (Zed Books, 1999). Cinsiyet ve Millet, şu ana kadar altı dile çevrilmiştir.
Unvan:
Yazar
Doğum:
İsrail, 22 Ağustos 1943

Okurlar

3 okur beğendi.
25 okur okudu.
2 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
50 yıldır. Kim şampiyon olsa o takımı tutanlar gibi olamadık. Çünkü herkesle iyi geçinenlerin bir tarafı, bir karakteri olmayacağını öğreten bilgi gücüne sahip insanlar tarafından büyütüldük
Reklam
Eğer konuşabiliyorsan, şarkı da söyleyebilirsin; eğer yürüyebiliyorsan dans da edebilirsin!
Kafanız gibi kalın kitaplar okudum, iktidar gibi fakir edebiyati görmedim
Bir bilgiye ulaşmamız artık o kadar basitleşti ki bilgiyi harcamanın en büyük kurgusunu çözdüler. Gözümüzün önündekini göremediğimizi fark ettiler artık. Bir şeye ne kadar kolay ulaşırsak, o şeyin doğruluğuna ikna olan insanlara döndük. Bu algoritmayı merak dahi etmiyor insanlar artık.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok