Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Siddhartha Mukherjee

Siddhartha MukherjeeGen yazarı
Yazar
8.9/10
171 Kişi
528
Okunma
59
Beğeni
4.292
Görüntülenme

Siddhartha Mukherjee Sözleri ve Alıntıları

Siddhartha Mukherjee sözleri ve alıntılarını, Siddhartha Mukherjee kitap alıntılarını, Siddhartha Mukherjee en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Kapıyı çalmadan içeri giren hastalık olma şerefi, şimdi de kansere ait."
Sayfa 38 - Domingo YayıneviKitabı okudu
Psikotik hastalıkları romantikleştirmeyi pek severiz.
Sayfa 461Kitabı okudu
Reklam
duyduğum sempatinin bile planlı ve robotsu bir yanı vardı.
Sayfa 4
"Dowm sendromlu çocukların belki de en dikkat çekici yanı, mizaçlarının aşırı tatlı ve sevecen olmasıdır. Sanki o ekstra kromozom acımasızlık ve kötü kalplilik özelliklerini alıp götürmüş gibidir."
Gastrit, çok açık biçimde olmasa da, yüzyıllardır stres ve nevroza atfedilen bir hastalıktı. ("Dispeptik" sözcüğü, popüler dilde hâlâ sinirli bir yapı ya da kırılgan bir psikolojik durumu betimlemede kullanılmaktadır.) Öyleyse biraz daha ileri gidilirse, mide kanseri de sinirsel anlamda stresin serbest bıraktığı bir kanser, özünde Galen'in önermiş olduğu "hapsolmuş melankoli" kuramının modern bir çeşitlemesiydi.
Sayfa 286 - Domingo YayıneviKitabı okudu
Reklam
Alexander Pope , " İnsan Üzerine Bir Deneme"
Öyleyse kendini tanı , cevabı Tanrı'dan umma; İnsanı anlamak istiyorsan insana çalış.
Sayfa 262Kitabı okudu
Amansız derde ya amansız deva bulacaksın, Ya hiç dokunmayacaksın -William Shakespeare, Hamlet
Sayfa 1
James Watson
Başarılı bir bilim insanı olmak istiyorsanız , gazetelerin ve annenizin pekiştirdiği popüler algıyı bir kenara koyup , bilim insanlarının ciddi bir kısmının dar görüşlü , kalın kafalı ve düpedüz aptal olduğunun ayrımına varmanız gerekir.
Sayfa 144Kitabı okudu
On altıncı yüzyıl hekimi Paracelsus, bir zamanlar bütün ilaçların aslında kılık değiştirmiş birer zehir olduğunu söylemişti. Kanser hücresini yok etmek için yanıp tutuşan kemoterapi ise, köklerini bunun tam tersi bir mantıkla bulmuştu: Her zehir, kılık değiştirmiş birer ilaç olabilir.
Sayfa 91
Reklam
Uygarlık kansere neden olmadı; ancak insan ömrünü uzatarak, kanserin bulunduğu delikten çıkmasına olanak tanıdı.
Sayfa 45
Almanya 20.yüzyılın başlarında bilimde egemen güçtü : Atom fiziğinin , kuantum mekaniğinin, nükleer kimyanın , fizyolojinin ve biyokimyanın beşiğiydi. 1901 ile 1932 arasında fizik , kimya ve tıpta verilen 100 Nobel Ödülü'nün 32'sini Almanlar almıştı. (İngilizler 18'ini , Amerikalılar 6'sını almıştı.) Hermann Muller 1932'de Berlin'e geldiğinde , şehir bilim konusunda dünyanın en büyük beyinlerine ev sahipliği yapıyordu. Eeistein , Kaiser Wilhelm Fizik Enstitüsü'nün karatahtalarına denklemlerini yazıyordu. Kimyacı Otto Hahn atomaltı parçacıkları anlamak için atomları parçalarken , biyokimyacı Hans Krebs kimyasal bileşenlerini için hücreleri parçalıyordu.
Sayfa 135Kitabı okudu
Hitler' in Aktion T4 emri( Kusursuz Irk)
Bedensel ve zihinsel açıdan sağlam ve layık olmayan kişinin , kendi talihsizliğini çocuklarının bedenlerine aktarmaya hakkı yoktur.Völkische [Halkın] devleti çocuk yetiştirme konusunda bu en büyük görevi gerçekleştirmeye mecburdur . Ne var ki günün birinde bu iş , içinde bulunduğumuz burjuvazi çağının en muzaffer savaşlarından daha büyük bir kahramanlık olarak görülecektir.
Sayfa 124Kitabı okudu
Haruki Murakami
Sonuçta insanlar genler için bir vasıta veya geçittir en fazlasından. Bizi yarış atı gibi ölüme sürer, bir kuşaktan bir sonrakine at değiştirirler. Bu doğruymuş, şu yanlışmış , genlerin umrunda değildir.Biz mutluymuşuz , mutsuzmuşuz , bunları da önemsemezler. Biz onlar için amaca götüren birer vasıtayız.Tek düşündükleri , işlerine neyin daha fazla yarayacağıdır.
1.237 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.