Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Suat Cebeci

Suat CebeciDini Danışma ve Rehberlik yazarı
Yazar
Çevirmen
0.0/10
0 Kişi
15
Okunma
3
Beğeni
983
Görüntülenme

Hakkında

İstanbul İmam-Hatip Lisesi’ni, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. İstanbul’da bir süre din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmenliği yaptıktan sonra Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Eğitim-Öğretim ve Personel Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu görevleri sırasında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde, Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda mastır ve doktora yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Yayın İnceleme Komisyonu üyeliği, 14. Milli Eğitim Şurası Hazırlık Komisyonu Üyeliği, Bakanlıklar Arası Mecburi Hizmet Komisyonu üyeliği gibi görevlerde de bulundu. 1994 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Yrd. Doç. olarak atandı. Burada Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Din Eğitimi Bilimi ve Türkiye’de Din Eğitimi adlı çalışması ile 1997 tarihinde Din Eğitimi Doçenti oldu. 1998 yılında Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’ne geçti. Burada da Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2002 yılında Öğretme ve öğrenme görevi olarak Dini İletişim adlı çalışması ile Profesör oldu. 28 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Üniversitesi’ne asaleten rektör olarak atandı.
Tam adı:
Prof.Dr. Suat Cebeci
Unvan:
Türk Akademisyen ve Yazar
Doğum:
Bayburt, 1953

Okurlar

3 okur beğendi.
15 okur okudu.
1 okur okuyor.
7 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kitap Okuma (Biblioterapi)
Kitapla tedavi anlamına gelen biblioterapi, insanların sıkıntılarını gidermede, onları rahatlatmada kitap okuma yöntemiyle yürütülen bir iyileştirme sürecini anlatmaktadır. Kitap okumanın ruhsal sorunları iyileştirmedeki etkisi çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Boş vakitleri değerlendirme, sıkıntıları unutma, neşelenme, manevi duyguları tazeleme gibi konularda sıklıkla kitap okuma yöntemine başvurulmuştur. Özellikle de dinler manevi duyguları geliştirip güçlendirmede kutsal metin okumayı önemli bir yol olarak kabul etmişlerdir.
Sayfa 114
Reklam
Dinin kabul edilmesini sağlayan mantıki temellerin genel geçer özellikte olması gerekmez, ona bağlananların ikna olmaları yeterlidir.
İnsanlara problemlerini aşmada yardım etme amacıyla gerçekleştirilen bir hizmette onların kişilikleri ve saygınlıkları hırpalanamaz.
"İnsan içinde bulunduğu çevrenin ürünüdür."
Sayfa 126
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok