Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Süleyman Gezer

9.0/10
3 Kişi
14
Okunma
1
Beğeni
1.075
Görüntülenme

Hakkında

Mersin’in Mut ilçesinde doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Mut’ta tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1993 yılında mezun olduktan sonra Kırıkkale ve Ankara’da dört yıl boyunca (1995/1999) öğretmenlik görevinde bulunmuştur. Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesine 1999 yılında Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Kur’an’da Din-Şeriat İlişkisi çalışmasıyla Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim dalında yüksek lisansını hazırladı. Aynı enstitüde Kur’an’ın Anlaşılmasında Sözlü Hitabın Rolü isimli çalışmasıyla 2007 yılında doktorasını tamamlamıştır. 2011 Yılında Tefsir Anabilim Dalından doçentlik ünvanını almıştır. 2011-2012 öğretim yılında Kazakistan Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2016 yılında Temel İslam Bilimleri profesörlük kadrasuna atandı. Halen Hitit Üniveristesi İlahiyat Fakültesinde çalışmaktadır.
Unvan:
İlahiyatçı, Yazar
Doğum:
Mersin, Mut

Okurlar

1 okur beğendi.
14 okur okudu.
12 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
...inanç alanında bilginin fazla bir yerinin olduğu söylenemez.
Kuran'ın dili analitik olmayan bir dildir. Bu açıdan bilimsel bir görüşün doğrulanması, bilimsel görüşlere yer verilmesi Kuran'ın amaçları arasında değildir. Onu gayesi ahlakidir; insanlara yol göstericilik(hüden linnas)tir
Reklam
Kur'an geldiği toplumun bazı tasavvurlarına her ne kadar atıf yapsa da bunun doğruluk ve yanlışlık değerleriyle ilgilenmez. İfadeleri, muhatapta bir dönüşüm sağlamaya ve yeni bir durum inşa etmeye dönük anlatım biçimlerinden oluşur..
Kuran'ın gayesi, bilimsel bir açıklama yapmaya dönük değildir; muhatapların çevresinde olup biten olgu ve olaylara anlam katmaktan ibarettir.
"Her harfin bir zahiri, bir de bâtını vardır. "
Sayfa 104 - Ankara Okulu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok