Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarık Zafer

Tarık ZaferOrtadoğu Mitolojisi yazarı
Yazar
7.3/10
18 Kişi
149
Okunma
2
Beğeni
860
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

2 okur beğendi.
149 okur okudu.
7 okur okuyor.
66 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Gılgamış Destanı
Gılgamış edebiyattaki ilk insan kahramandır, alışılmadık bir kahramandır, çünkü en büyük araştırmasının entelektüel bir amacı vardır: bilgiyi elde etmek. Cesarete sahip olmasının yanında, kaderine ulaşmak için büyük bir azim, sabır ve dayanma gücüne de sahip olması gerekiyordu. Hayatı yaşanmaya değer kılan deneyimleri ve adını ebedileştirmenin yollarını bulmalıdır daha sonraki kahramanlar Gılgamış’ın sorunlarını kabul etmekle başlar. Ayrıca öğrendiği bir şey de yaşamın değerli olduğu ve sonuna kadar zevkine varılması gerektiğidir.
Ay tanrısının Hilal ile gösterilmesi size neyi anımsatıyor ?
Ay Tanrısı Zuen'in rolü oldukça önemli idi. Zamanı belirleyen, ölçen, suçlu ve cezalı kralların senelerini, aylarını ve günlerini hıçkırıklar ve gözyaşları içerisinde geçirten o idi. Sembolü de hilal idi.
Reklam
Ölene kadar mutlu kelimesini kullanmaktan kaçının. O güne kadar mutlu değil talihli bir insansınız. Çünkü mutlu insan iyi şeylerin çoğuna sahip olan ve bunları sonuna kadar koruyabilen ve sonunda sakin bir şekilde ölen insandır.
Uzza ve Hubel; Arap yarımadasının en büyük tanrılarıydı.
Araplar, savaştan önceleri kılıç tanrıları olan Hubal'den zafer diledikten sonra Uzza'dan da yardım isteyerek ona verdikleri önemi gösterirlerdi. Uhud Savaşı'nda Kureyşlilerin "Uzza'nın çocukları, Hubal'ın çocukları" diyerek orduya güven arttırıcı telkinler yaptıkları bilinir.
Kadınlar sizin tarlanızdır ayeti sümer kökenlidir:
Dumuzi inanna'nın kadınlık organını "gök teknesine, yeni doğmuş aya ve ekilmemiş nemli tarlaya" benzetir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
261 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Mezopotamya, Mısır, Arap ve İran Mitolojisi bölümlerinden oluşan kitabın özellikle Mezopotamya bölümünü beğendim. Çok derinlemesine anlatılmamış fakat rahat okunuyor. Değişik bilgiler de içeriyor. Bazı hassas noktalara değinmiş dinler tarihi okuyan biri olarak başka kaynaklarda rastlamadığım bilgiler içeriyor. Başlangıç için ideal bir kitap. Okumak isteyenlere tavsiye ederim vakit kaybı değil.
Ortadoğu Mitolojisi
Ortadoğu MitolojisiTarık Zafer · Mitoloji Tarihi Yayınları · 201672 okunma
261 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Bu eserde Sümer, Babil, Asur, Mısır, Arap ve İran mitolojileri anlatılmıştır. Mitolojilerinin içeriği, figürleri ve hikâyelerine yer verilmiş ve detaylı bilgiden ziyade sathî malumatlar sunmuştur. Giriş eseri olarak tercih edilebilir ancak bazı kısımlarda intihal yapıldığı şüphesine kapıldım.
Ortadoğu Mitolojisi
Ortadoğu MitolojisiTarık Zafer · Mitoloji Tarihi Yayınları · 201672 okunma
261 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Mezopotamya'nın kelime anlamıyla başlayan kitap, Mezopotamya adı verilen coğrafyadaki mitolojilerin incelenmesiyle devam ediyor. Sümer mitolojisi, Sümerlerin tanrıları ve bu tanrıların özelliklerinin anlatıldığı bölümlerin ardından Kâinatın ve İnsanın Yaradılış Destanı gibi önemli destanlar hakkında bilgiler veriliyor. İnsanlık tarihinin en eski
Ortadoğu Mitolojisi
Ortadoğu MitolojisiTarık Zafer · Mitoloji Tarihi Yayınları · 201672 okunma