Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yakup Özev

Yakup ÖzevTarihi İstanbul Bizans Gezi Rehberi yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
199
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur beğendi.
7 okur okudu.
2 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bizler hazinenin üzerinde yaşayan lakin bunun farkında olmayan bireyleriz.
Sayfa 10
İstanbul
Yeter ki bu şehirde yaşamasını ve hayal kurmasını bil.
Sayfa 26
Reklam
ŞEHRİN KURUCUSU BÜYÜK KONSTANTİN
Her şey 11 Mayıs 330 yılında başladı. Bu döneme kadar sıradan ama konum itibari ile önemli bir şehir olan Byzantion, büyük imparator Konstantin tarafından Bizans imparatorluğu’nun başkenti ilan edilince konstantinopolis ismini alarak 1100 yüzyıllık başkentlik serüveni başlamış oldu.
Sayfa 34 - İkinci adam yayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
222 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
87 günde okudu
Tarihi İstanbul
Tarihi İstanbul Bizans Gezi Rehberi
Tarihi İstanbul Bizans Gezi Rehberi
Yakup Özev
Yakup Özev
İstanbul’da bulunan Bizans dönemine ve daha öncesine ait eserlerin detaylıca anlatıldığı güzel bir kitap, herkese okuması için tavsiye ediyorum.
Tarihi İstanbul Bizans Gezi Rehberi
Tarihi İstanbul Bizans Gezi RehberiYakup Özev · İkinci Adam Yayınları · 20227 okunma
222 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Bizans dönemi İstanbul içi tarihi mekanları
Bu kitap, İstanbul'da kıyıda köşede kalmış Bizans dönemine ait olan sarnıç, su kemeri, kiliseden dönme cami gibi tarihi eser ve kalıntılar hakkında bilgileri derlemesinin yanında giriş kısmında İstanbul'un Eski Çağ dönemi tarihi hakkında bilgilere de yer veriyor. İstanbul'a bu açıdan farklı bir gözle baktığı için yazarı ayrıca tebrik ediyorum zira "taşı toprağı altın" olan İstanbul'u, benim İstanbul'dan kastım şimdiki Fatih ilçesidir, sadece bu sözle bilmekten ziyade özellikle tarihi ve mimari yönünün farkına varmak bana göre kendine İstanbulluyum diyen herkesin vazife bellemesi gereken bir şeydir zira bu şehirde ot gibi yaşamamak gerek. Kitap hakkında eleştirdiğim üç şey mevcut: 1) Kaynakça: Yazar, kitabına hiçbir şekilde kaynakça eklememiş hatta kitaptaki bilgiler hakkında gerçekten çok az dipnot belirtmiş, nitekim önemli birçok cümlenin hiç dipnotu yok. 2) Bilgilerin güncelliği: Çok az sayıda bilgi günümüzde güncelliğini yitirmiş durumda. Umuyorum ki sonraki baskıda bunlar düzeltilir. 3) Yazım yanlışları: Yazım yanlışları o kadar fazla ki! Yazarın kitabı yazmayı bitirdikten sonra imla hatalarının olup olmadığını kontrol etmediği kanaatindeyim veyahut yayınevi imla hatalarını düzeltmemiştir. Umuyorum ki bu yazım yanlışları sonraki baskıda düzeltilir. Kitap halihazırda yazarın her bir Bizans eserini bizzat görüp çektiği fotoğraflar ve hakkında yazdığı bilgilerden oluşmakta bu sebeple iyi bir araştırma konusu olmuş. Meraklılarına da kitaptaki birçok tarihi mekanı, birçok dedim çünkü bazılarını görmek mümkün, yerinde görmesini de tavsiye ederim.
Tarihi İstanbul Bizans Gezi Rehberi
Tarihi İstanbul Bizans Gezi RehberiYakup Özev · İkinci Adam Yayınları · 20227 okunma