Kirm i Şeb efrûz

GAZA GELDİLER - Ergün Diler
Abdülhamid Han, Alman mühendis Paul Groskoph ve Habip Necip Efendi'ye kendi cebinden bütçe ayırdı. Bugünkü güneydoğu sınırımız ile Musul ve Kerkük'ü içine alan bölgede petrol arama çalışmaları yapmalarını istedi! Bu iki yetkili isim, söylenileni yapmak için yola düştü! Bölgeleri parsellere ayırıp detaylı çalışmalara imza attı! Uzun ve zor bir koşuşturmadan sonra PETROL RAPORU ve HARİTASI Sultan'a sunuldu! Daha ortada ne Balfour Deklarasyonu, ne İsrail 'in kurulma planı ne de Birinci Dünya Savaşı vardı! Ama Türk AKLI geleceği görmüş ve önlem almıştı!
Sayfa 284 - Divanyolu kitapları·Kitabı okudu
Reklam

Kirm i Şeb efrûz

, bir kitap okudu
10/10
·351 syf.··
Beğendi
·
8 günde okudu
·
Okunma: 16 Ağustos 2023 00:45
·
2023 15. kitabı
İbnü Abbâs (Radıyallahû Te'âlâ Anhümâ)dan rivâyete göre Rasûlüllâh (Sallellâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Yemek ânında (öncesinde) el yıkamak rasüllerin sünnetlerinden mühim bir sünnettir, aynı zamanda o (amel), fakirliği nefyeder, yemekten sonra (el yıkamak) ise malda büyük bir bereket (ve artış vesîlesi)dir." (Şîreveyh ed-Deylemî, el-Firdevs, rakam: 7239, 4/425; el-Kurtubî, el-Câmi'u li-ahkâmi'l Kur'ân, 7/188)
10/10
·351 syf.··
Beğendi
·
2023 15. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 16 Ağustos 2023 00:45
Okuması ve anlaşılması çok kolay ve son derece fâideli bir kitap. Bir ders kitabı gibi ağırdır yada okurken zor ilerler diye düşünülebilir ama öyle değil. Tavsiye ederim.
Fakirliğe ve Zenginliğe Sebep Olacak Haller ve AmellerAhmet Mahmut Ünlü · Dervişhan Yayıncılık · 202210 okunma