Defne

Korkularımı yok eden, geleceğimi var edebileceğime inanmamı sağlayan bir sıcaklığı vardı. Bu sıcaklığın tek bir adı vardı: güven. Fark etmiştim; Korel Ezeli'ye sarılmak tekrar tekrar zehir içmek gibiydi. Fark etmiştim; Korel Ezeli'ye sarılmak, bir aileye sarılmak gibiydi.
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Kalp pusulamızdır, dedi iç sesi sanki onu kendine getirmeye çalışıyormuş gibi. Kalbinin bulunduğu yeri unutma; kalbinin bulunduğu yer senin pusulandır.
"Sanırım bir iş buldum. Görüşmeye gideceğim." "Neresi?" "Bezmiş Âlem Dostlar Sofrası." "Ne? Orada ne yapacaksın?" "Yedi cihana hükmedeceğim!"
Madem yeşille mavinin ortada buluştuğu böyle güzel bir ton vardı, diğer renklerin var olmasının anlamı neydi? Bunun güzelliği zaten gökkuşağına bedeldi.
"Bezmi Âlem Dostlar Sofrası, buyurun?" "Ne? Dostlar sofrası mı?" "Evet sipariş için mı aradınız?" "Yok, Kanuni ile bir bağlantınız var mı diye soracaktım."