Fâ`ik Enes DEMİR

Fâ`ik Enes DEMİR
@Faik_4624
Dîvân-ı Fâ`ik kitabının yazarı Ağyâre mahkûm âlemde yârimiz Allâh`tır bizim. Öyleyse Rabb`im Ben bilmem sen bilirsin rızân nerede ise beni orada tut.
Tacir ( şair yazar)
Edebiyat fakültesi
İstanbul
Bingöl
5 okur puanı
Ağustos 2023 tarihinde katıldı
Merhâmetin haddini aştığında azgınlığa, tevâzu`nun haddini aştığında kibre, maslahatın haddini aştığında zulme sebeb olursun.
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Mefûlü mefâîlü feilün Sâkî getir `aşk şerbetini sun `aşk şerbetinen heybetini sun Fâ`ik Enes DEMİR
Her gece kaburgamız kırıla kırıla sabahlıyoruz. Her gün geceye kadar, âh aksâ, aksa diye âhlıyoruz. İri dişli vahşi hayvanlar ağızlarında insan eti... Çiğnelinen biz değiliz diye, nasıl da ferâhlıyoruz. Koltukları uzun burunlu, kıravatlı haydutlar almış. Şân şöhret,mâl ve makâmları için atları dehliyoruz. Ey zâlim felek! ey vefâsız felek! Bu gün senin günüdür. Bize dokunmayan yılan bin yaşasın diye ehhliyoruz Sen nasıl Fâ`ik bir âteşin içine düştün ey Aksâ ey Sen parça parça yanarken böyle, biz sâdece yuhluyoruz Fâ`ik Enes DEMİR.
Mefâîlün mefâîlün feûlün Gazel-i `acziyet Medet yâ Rabb medet yâ Rabb medet et Ya kıl bir parça topraktan ya affet Benim İnsan olan Âdemdir adım Adımdandır bütün bu zülm u zahmet Değilsen sen benim dostum değilsen Değil mi gayrı âlem şeb u zulmet Turâptır mâyem `acz vasfım oluyor Kadir Mevlâm senindir cümle kudret Kimin kim vaslın ister bilmezem yâr Senin Fâ`ik olur vaslın da hicret Fâ`ik Enes DEMİR
Rabb'im! Kendisine kulluk edilecek: Senden daha güzel, senden daha âlâ Rabb bulamadım ve bilmedim. Resül'den (s.a.v) daha hikmet sâhibi bir rehber de bilemedim. İslâmdan daha a`zîz daha şerefli dîn, kur'ân'dan daha müthiş nîzâm klavuzu bulamadım. Rabb'im! Senden, nebî'nden ve dîninden râzıyım. Rabb'im! Sende benden râzı ol, peygamberine ümmet, dînine nefer, kelâmına âşık et.