Gamze şahin

Atalet hakkındaki paradoksal gerçek şu: Ataletli olduğunuz için harekete geçmiyor değilsiniz; harekete geçmediğiniz için ataletli oluyorsunuz!
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Bu kişiler, sürekli birilerini suçlarlar. Başkalarının işlerini ne kadar kötü yaptıklarından bahsederler; ancak kendi işlerini iyi yapmak için hiçbir çabaları yoktur. Kendi işlerini iyi yapamamalarının nedeni olarak da başkalarının işini kötü yapmasını gösterdiklerinden, kendi kuyruğunu yutmuş yılan gibi bu kısır döngünün içinde dönüp dururlar. Bazı insanlar da “daha üst düzeyde olsalardı ne yapacaklarını” düşünmekten, mevcut pozisyonlarının gereklerini bile yerine getiremezler. Bu durum, bulundukları pozisyonda başarısız olmalarına ve çok istedikleri, “olsalardı neler yapacaklarını” anlattıkları makamlara gelememelerine neden olur. Başarılı insanlar ise önce mevcut durumda işlerini en iyi şekilde yaparlar. Yetersiz imkânlarla ve zorlu şartlarda büyük işler başardıkça, daha büyük yerlere geleceklerini bilirler. Başarının ölçütü, “şartlar başka türlü olsaydı” neler yapabileceğine dair fantastik anlatımlar değildir; şartlar uygun olmasa da sonuç alabilmektir.
Okurken zihninizi zorlayan bir kitap bulun ve arada bir bunu okumayı alışkanlık hâline getirin. Zevk almak için değil, zihninizin sınırlarını zorlamak için okuyun. Bu kitap kuantum fiziği ya da diyalektik materyalizm felsefesi üzerine olabilir. En az bir yıl boyunca bunu sürdürebilirseniz, zihinsel kalitenizin hissedilir derecede geliştiğini görebilirsiniz.
Her ay en az bir derin fikir kitabı okumanız önerilir. Ayda birkaç tane beyni zorlayan kitap okumak, beyin kaslarını geliştirir. Kitap okumak zihnin jimnastiğidir. Beyninizin formunu korumak için roman yerine fikir dolu kitaplar okumak çok iyi bir yoldur. • Beyninizin nasıl çalıştığını anlatan kitaplar okumalısınız. Beyin, kendisinin nasıl çalıştığı hakkındaki bildiklerine göre çalışır. Yanlış bilgiye sahipse, yanlış çalışır!
Eğer Japon olarak doğmadıysanız, bir işi planlamaya ayırdığınız sürenin, o işi yapmaya ayırdığınız süreden daha fazla olmamasına dikkat edin.