Havva

Havva
@Havva571
Insan her daim yaşadigi anı kiymetini bilmeliydi.Başımıza gelen her kötü şeyin bize öğretmek istediği bir amacı vardı.Bazen iyi bazen kötü .Bazen de,yaşamamak için ne kadar uğraşsa da o anı yaşardı insan..
Bir noktada her şeyi kendin için yaşıyorsun. Ne kadar dışa dönük olursan ol, ne kadar kıymet bilirsen bil, başkalarını ne kadar hayatının merkezine koyarsan koy, sonunda her şeyi kendin için yaşamış oluyorsun. Bu duygudan kaçmak çok zor.
Reklam
Şu fani ömrümüzde aynı anda filozof, ressam, kültür eleştirmeni, fizik profesörü, ortadoğu uzmanı ve şirket yöneticisi olamayız. Olmak da gerekmiyor zaten. Hayranı olduğumuz büyük şahsiyetler bile ancak tek bir gerçeklik parçası üzerinden dünyayla ilişki kuran insanlardı.
Çok enteresan, ne zaman mutluluk verici bir şey olsa ardından kesin olumsuz bir şey oluyor. Sanki görünmez bir mekanizma kendiliğinden devreye girip hesabı denkleştiriyor. Ama tam tersi olmuyor. Ne zaman olumsuz bir şey olsa, ardından mutlaka bir sürü olumsuz şey daha oluyor.
Gerçek birikim, içine attıklarındır. Bir gün öyle keskinleşir ki, dokunduğu yeri kanatır ve özün kudreti o zaman başlar.
Yaşam felsefesi hayat gibi monoton bir dünya da; durmak,soluk almak ve yaşadığını farketmek için oku ,gez ,yeşillendir,sev,dans et sloganiyla yaşamını sürdüren Canli bir sosyal hayat lazim beşere.Hayat yelpazesi geniş,renkli bir insan olma yolun da ümitli.Bir o kadarda kabuğuna kapali bir haliyet-i ruhiye. Bulutlarin ağladigi,gökkubbenin rahmet döküldugu bu mevsim de bizim de kasvetimiz dökülup baharlara çiçek açariz en ulvi bir dua ile🙏🏾 Şiir gibi,sanat gibidir yağmur.🌧🌧🌲🍁🕊👩‍💻