Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bahar

Bahar
@IlkbaharSonbahar
-- ATATÜRK'ÜN KIZI -- .....Bukowski, Nietzsche, Kafka, Dostoyevski - ATATÜRK <3 ATAM
56 okur puanı
Aralık 2017 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Bahar tekrar paylaştı.
Eğer her sene zehirli ilaçların geliştirilmesi için harcanan paranın çok az bir bölümünü yapıcı araştırmalara yönlendirebilecek olursak, daha az tehlikeli maddeler kullanmanın ve zehirleri akarsularımızdan uzak tutmanın yollarını bulabiliriz. Böyle bir eylemi zorunlu kılan gerçeklerin toplum ne zaman farkına varacak?
Sayfa 152Kitabı okudu
Reklam
Bahar tekrar paylaştı.
Zihin bulanıklıkları, sanrılar, bellek kaybı, mani birkaç böceğin geçici olarak yok edilmesi için ağır bir bedel, üstelik doğrudan sinir sistemini etkileyen kimyasalları kullanmakta inat ettiğimiz sürece ödemeye devam edeceğimiz bir bedel.
Sayfa 198Kitabı okudu
Bahar tekrar paylaştı.
"Biz haklı olarak radyasyonun genetik etkilerinden böylesine çok korkarken; çevremize çok büyük oranda yaydığımız aynı etkiye sahip kimyasallara karşı nasıl kayıtsız kalabiliyoruz?
Sayfa 37 - Palme Yayınevi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bahar tekrar paylaştı.
Kimyasal kanser etkenleri dünyamıza iki şekilde yuvarlamışlardır: birincisi, adeta bir acı mizah gibi, insanın daha iyi ve daha kolay bir yaşam arayışı; ikincisi bu tip kimyasalların üretiminin ve satışının ekonomimizin ve yaşam biçimimizin benimsenmiş bir bölümü haline gelmesi nedeniyledir.
Sayfa 242Kitabı okudu
Bahar tekrar paylaştı.
İnsanlar geleceği görme ve önlem alma yeteneklerini kaybettiler. Dünyayı yok ederek kendi sonlarını da hazırlıyorlar.
Sayfa 3 - Albert SchwitzerKitabı okudu
Reklam
Bahar tekrar paylaştı.
Bizi rahatsız eden ya da işimize gelmeyen herhangi bir yaratığın kökünü kazıma biçiminde ortaya çıkan öldürme alışkanlığı arttıkça; kuşlar kendilerini rastlantıyla açıklanamayacak biçimde zehirlerin doğrudan hedefi olarak bulmaktadır.
Ruhun şad olsun canım ATAM.
Bahar
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Bahar tekrar paylaştı.
"Dostoyevski şöyle yazmıştı: "Tanrı yoksa, her şeye izin var demektir." Bu, aşkınlığın büyük yanlışıdır. Tanrı var olsun ya da olmasın, ahlak 'insanlar arasında' bir iştir, ve Tanrının o işe burnunu sokması gerekmez. Tersine, ahlakın varlığı, Tan­rıyı ispatlamak şöyle dursun, onu kenarda tutar, çünkü bu, insan gerçekliğinin kişisel bir yapısıdır."
Sayfa 176 - Sartre üzerine notlarımKitabı okudu
Bahar tekrar paylaştı.
"Kendi-için'in hiçleştiren yalnızlıgında ben bana yetiyo­rum. Kendimin bu tözleşmiş yedeklerinde hiçbir destek bula­cak değilim. Ancak nesnelerden kaçıp kurtularak, kendim­den kaçıp kurtularak, özgürlük içinde rahat olurum; ancak Hiçlik içinde rahat olurum; ben tam bir hiçliğim, gururdan sarhoş ve açık, duru bir hiçlik."
Sayfa 388 - Sartre üzerine notlarımKitabı okudu
Reklam
Bahar tekrar paylaştı.
Gerçek olmayan, gerçeklikten daha önce ortaya çıkıyor.
Bahar tekrar paylaştı.
Modern olan hiçbir şey yok... Keşke her gece yıldız ışığı altında ve mumlarla ve yapacak hiçbir şey olmadan geçse. Ne çok vaktimiz olurdu... Biraz boğuk sesiyle devam etti: "Öylesine değişik bir yaşamı düşlemek güç. İnsanın aklında hep ışık vardı herhalde. Kışın karanlık bastığında ve fazla ışık olmadığında insanlar her şeyi günbatımından önce yapmak zorunda kalırdı; eh, o zamanlar taşra yollarında sokak lambası yoktu, değil mi? Ne kadar ürkütücü. Üstelik geceleri mum ışığı dışında okuyamazdın da ve olasılıkla mumlarını çok idareli kullanırdın. Bizim yaptığımız gibi değil yani. Kendi mumlarını kendin yapardın, eğer okuyorsan onlar senin her şeyin olurdu. Ve okumak zorunda olurdun, başka yapacak ne bulurdun ki? İnsanların giyinip kuşanacağı pek az iyi giysisi olurdu, o yüzden pek dışarı da çıkmazlardı. Salonları ya da Wardian sandıkları ve kaleydoskopları ya da büyülü fener gösterilerini izlemek gibi zırvalıkları da yoktu. Sadece... insandı onlar. Düşünsenize."
Bahar
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Cevizci
8.2/10 · 501 okunma
353 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.