Kızım sen bu adamla bir ilişkiye başlamadan önce birlikte konuşmanın, gülmenin, aklına eseni yapmanın verdiği rahatlığa sahip olamayacağını düşünmedin mi?
▪︎ Düşünmedim, çünkü dediğim gibi onunlayken kendimi özel hissettiğim anların sonra zorluk yaşatacağını bilmiyordum çünkü ilk kez yaşıyorum.
Neden bu özel anların yaşattığı o duygunun kaybolmaya başladığını düşünüyorsun?
▪︎ Sadece ikimize ait olan dünya daha yeni yeni yeşermeye başlamışken geçmişin kara bulutları çökmeye başlayınca o dünyayı oluşturan temellerin düşündüğüm kadar sağlam olmadığını hissetmeye başladım. Kırgınım, kendimden emin olduğum ne varsa emin olmamaya başladım. Temelleri oluşturmak için büyük bir heves ve aşkla bana ait tüm malzemeleri hazırlayıp onun önüne koymama rağmen O kendine ait malzemelerden azar azar korkarak koymuştu.
Ona destek olmak için görmezden geldim ama kara bulutlara dayanamayacak kadar hassas olduğumu anlayamamışım. Belki de çok fazla verdiğim için hissettiğim eksikliğin yarattığı acıyı, gerçek dünyaya ait heveslerimi ve bu dünyanın zorluklarını görmezden geldiğimi yeni yeni fark ediyorum. Sanki onun dünyasından gitme zamanı yaklaşan geçici bir misafiriymişim gibi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da sular altında kalınca rahatlama hissi uyandıran tablolarındaki çiçeklerden biri olurum diye çok korkuyorum.
...