Akıllı ,sorumluluk sahibi, zeki gözlemci yürekli cömert düşünceli vb olduğumuzu düşünmek isteriz. Diğer insanların da hakkımızda aynı şekilde düşünmelerini isteriz.
Onlar akıllarına gelen ilk yargıyı kabul etmeye alışıktır hiçbir zaman başka bir yargıyla eşit derecede veya belki daha mantıklı olabileceğini kafa yorma zahmetine girmezler.
Kişinin yapmak istediği her şey iyi olsa, hiçbir şey kötü olmaz ve ahlaki söylemin hiçbir amacı olmazdı. Ayrıca bir şey yapmayı seçmek, onu yapmayı meşru kılarsa tecavüze, çocuk tacizine ve cinayete yönelik yasalar failin haklarına yönelik suç anlamına gelir.

Bakış açınız diğer insanlarla paylaştığınız da size karşı çıkarlar. Başlangıçta şaşırırsınız dünyayı sizin gördüğünüz netlikte göremedikleri için kafanız karışır. Zamanla, ya başkalarıyla iletişim kurmaktan vazgeçersiniz ya da ikna olduğunuz üzere onların sorununu bütün anlatım gücünüzle çözme umuduyla daha ideal hale gelirsiniz . Şimdi sorunun onların yanlış bakışı açısından değil sizin bozuk gözlüklerinizden kaynaklandığını keyifli bir anda aniden fark ettiğinizi hayal edin en yakın gözlükçüye koşup yeni bir gözlük alır, daha doğru görmeye başlar bilgilenir güven ve gönül rahatlığı gibi duyguları deneyimlersiniz