Funda Keskinsoy

Tarihi geçmişimiz
10/10
·384 syf.··
Beğendi
·
2020 17. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 14 Nisan 2020 20:01
Merhaba Arkadaşlar; size tarihi bir kitapla geldim. @inkilapkitabevi'inden çıkan @sinanmydn 'ın kaleme aldığı #Atatürk Etkisini okudum. Yoruma başlamadan önce bu eseri 2 kere okuduğumu belirtmek isterim. Savasdan yeni çıkmış,yorgun, yoksul,borçlu,fakir bir ülke ve her zorluğa direnen kurtuluşun, zaferin etkisidir. Atatürk etkisi Osmanlıdan, saraydan,Sultan'ın baskısından geri kalmışlıkdan kurtaran etkidir. Yazarın Tarihi olayları yorumu belgelerle ispatlamasını ve akıcı sade bir dil kullanmasını çok sevdim. Bazı kitaplar vardır.Üstüne çokta bir şey söylemeye gerek kalmıyor.Çünkü gerçekler öyle güzel özetlenmiş ki üstüne bir şey katamıyorsun.Tarihimizin ve Atatük'ün devrimini,Cumhuriyeti kurmasını başka bir bakış açışıyla yorumladığınız için...Sizin gibi gerçeklere ışık tutan ve gözü pek yazarlara ihtiyacımız var. Kaleminiz daim olsun @sinanmydn yüreğinize sağlık.
1000Kitap
Atatürk EtkisiSinan Meydan · İnkılap Kitabevi · 2018496 okunma
Reklam
10/10
·384 syf.··
Beğendi
·
4 günde okudu
·
Okunma: 14 Nisan 2020 20:01
·
2020 17. kitabı
Sinan Meydan
9.2/10 · 496 okunma
Siyasi Tarih biyografi
10/10
·144 syf.··
Beğendi
·
2020 22. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 21 Nisan 2020 19:43
Merhaba Arkadaşlar; size bu sefer tarihi bir kitapla geldim. @alacayayinlari'ndan çıkan @d_o_g_u_ 'mun kaleme aldığı #Atatürk'ün yaveri Salih Bozuk anlatıyor isimli kitabı okudum. Yakın dostu,çocukluğu ve silah arkadaşı,yaveri Salih Bozuk'un anılarında Atatürk hakkında bilmediğimiz bir çok şey... Türk inkılap tarihinde Atatürk'le birlikte yaptığı seyahatlere dair notları,Mustafa Kemal'in gönderdiği kıymetli mektupları aynı zamanda vatanı mutlak selamate bulacağına dair hazırlıklar. Zübeyde Hanım'ın hastalıkları, Latife Hanım'la evlenmeleri ve boşanma öyküleri... İnönü ile kavgaları ve sofrada kopan kavgaların ilginç ayrıntıları son olarak hastalığı ve perde arkası sarsıcı bir şekilde bire bir yaşayarak anlatıyor. Aşağıya kitapdan bir bölüm aktarıyorum. "Makamınızda gözüm yoktur.Ve o makamı kendime çok küçük görürüm.Benim düşüncem ve istediğim çok büyüktür.Eğer makamınızda gözüm olsaydı çoktan orasını işgal ederdim" Yazarın sade ve akıcı bir dili vardı.Okurken sizi hiç zorlamıyor.@d_o_g_u_ Kaleminiz daim olsun.Bu kitabın mutlaka okunmasını tavsiye ederim. Mustafa Kemal,silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.
1000Kitap
Atatürk'ün Yaveri Salih Bozok AnlatıyorSalih Bozok · Alaca Yayınları · 2019192 okunma
Bilim Kurgu
5/10
·320 syf.··
2020 7. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 23 Şubat 2020 19:40
Merhaba Arkadaşlar; @sisyphosyayinlari 'nda çıkan @ugurukut'un kaleme aldığı #ölümüneşiği kitabını okudum. Biz bu eseri zeyrek.okur moderatörlüğünde harika bir grupla okuduk.Kendisine sebep olduğu için teşekkür ediyorum. Müthiş kurgusu sayesinde sıkılmadan okuyacağınız bilim kurgu romanı,ayrıca muhafazakar ve dinimizdeki kesitlerden harmanlanmış olup unuttuğumuz değerleri yardım severliği,iyiliği göz önünde bulundurmasını takdir ettim. Yazarla tanışma kitabım oldu.Alpar dilini zekasını zorlamasını eseriyle bütünleşmesini sevdim.Lakin herkesin hoşuna gideceğini düşünmüyorum.Bazı kelimelerde editör hatası ve tekrara düşmesi vardı.Size kitabınızı okumama vesile olduğunuz için teşekkür ederim. @ugurukut kaleminiz daim olsun. Yorumu gelince ; Türkiye'de uzun çalışmalar sonucunda ilk uzay aracının başarılı bir şekilde yapılmış olup 13 kişilik uzman ekibiyle birlikde uzay aracının,yani adı Fetih olan uzay mekiğinin fırlatılacağı gün belli olmuştu.Bu durum ülkede büyük sevinç ve beraberlik getirdi. 29 mayıs 2032 günü fırlatma Konya askeri hava alanında havalanmış olup,Yüzbaşı Yusuf'un önderliğinde herkes görevini başarılı bir şekilde bitirmiş ve tam dünyaya dönecekleri sırada bağlantı kesilir.Uzayda gözden kaybolur. Gözlerini açtıklarında "Obus" diye adlandırdıkları gezegende kendilerini bulurlar. Yusuf Kaptan seçim yapmak zorundadır.Erzakları biten ekip ,hayatda kalabilecekler mi? Nasıl keşifler yapacaklar ve uzaylılarla nasıl karşılaşıcaklar... Size kitapda en sevdiğim bölümü belirtmek istiyorum. "Buğün başka bir gündem yoktu. Tek gündem Fetih'ti.Daha doğrusu yeni zaferlere aç bir milletin şahlanışıydı." Kitabı tavsiye ederim akıcı ve sürükleyici bulacaksınız.
1000Kitap
Ölümün EşiğiUğur Ukut · Sisyphos Yayınları · 2020115 okunma