Ne kadar zeki, ne kadar güçlü, ne kadar bilgili olursa olsun bir insanda olduğu yerde duruyorsa bir et yığınından başka bir şey değildir.Hareket ettiğindeyse müthiş bir güç olur ve hiçbir engel tanımaz.
İnsan mükemmel yaratılmış ve tüm kainat, üzerindeki bütün güzelliklerle hizmetine sunulmuşken bize ne oluyor da cennet gibi olması gereken yuvamızı cehenneme çeviriyoruz? Her şeyden üstün tuttuğumuz gururumuz, bencilliğimiz, hoşgörüsüzlüğümüz, anlayışsızlığımız, acımasızlığımız, nefretimiz, kinimiz bize ve çevremizdekilere ne kazandırıyor zulümden, işkenceden ve mutsuzluktan başka ki bunlardan bir türlü vazgeçemiyoruz?
Kim bilir eğer bir çocuk kendisine sunulanların analizini yapabilseydi belki de onların %90’ını reddedecektir? Onların, kendi doğallığını, berraklığını, duruluğunu bozmasına asla izin vermeyecek, kendisine sunulanların çoğunun suya atılan çöpler, artıklar ve kanalizasyon suları gibi kirletici, kendi özelliğini kaydedici olduğunu da bir çırpıda anlayacaktı.