merve1201

merve1201
@Merve1201
Uçmayı öğrenmeden göçmeye mecbur kalmış bir kuş gibi kalbimiz. A.Cahit Zarifoğlu

merve1201

, bir kitap okudu
8/10
·192 syf.·
Beğendi
·
76 günde okudu
·
Okunma: 18 Temmuz 2024 21:36
·
2024 4. kitabı
Reklam
Aynı zamanda Kemal Sayar'ın Yavaşla isimli kitabından..
"Hız uyuşturuyor. Artık her yerde ve hiç bir yerdeyiz. Aslında bütün varlığımızla bir yerde değiliz, parça parça orada ve buradayız. Anlaşmak için zaman ve mekan gerekir, zaman ve mekan. Konuşmanın yanında susmak da gerekir, birbirinin söylediğine dikkat kesilebilmek, kalbini dostunun kalbine yaklaştırmak gerekir." KEMAL SAYAR
Sayfa 118·Kitabı okudu
Alıntı
Ben:(
Bilimsel araştırmalara göre tedavisi olmayan en ağır hastalıklara, kendini başkalarına feda eden insanlar yakalanmaktadır.
Sayfa 109·Kitabı okudu
Hayata Dair
"Senin kızın erkek gibi" cümlesi kadın için iltifat kabul edilir. Oysa "Senin oğlan kız gibi" cümlesi cinayet için hafifletici neden olarak bile kabul edilebilir.
Sayfa 99·Kitabı okudu
Hayata Dair
"Kadın hastalıkları " denilen illet böyle annelerin eseridir çoğunlukla. Reddedilen, var olması istenmeyen, görülmesinden korkulan, işlevlerine müsaade edilmeyen kadınlık organlarının, yaşadıkları travma sonucu, hayata küsüp intihar etme isteğidir. Her organın, hatta bedenimizdeki her hücrenin ayrı bir kimliği, kişiliği vardır. Kendisine ihtiyaç duyulmadığını hisseden her organ, kendisinden vazgeçer ve hastalıklar böyle başlar.
Sayfa 97·Kitabı okudu
Hayata Dair
Reklam