Songül Yıldız

Songül Yıldız
@Songul0737
Research Assistant
Akdeniz Üniversitesi / İşletme ; ALKÜ / Yön. Org. YL; TÜ - Yön. Org. DR
21 Şubat
21 okur puanı
Haziran 2017 tarihinde katıldı
İnsanları anlık sevinçlerden ya da mutluluk denen o daha derin ruh halinden fazlasını ister hep. Hedeflerimize ulaşmamızı sağlayan sırlardan biridir bu. Daha fazla istenen şey, onu isimlendiremeyen ve (çoğunlukla) farkına bile varamayan insanlar üstünde artmış bir erk sahibi olunmasını sağlar. Çoğu insan böyle gizli güçlere bilinçsizce tepki verir. Dolayısıyla da tek yapmamız gereken, insanların istediği "daha fazla şeyi" bulup tanımlamak ve ona biçim kazandırmaktır; bunu yapınca insanlar peşimizden gelir.
Sayfa 330 - İthaki·Kitabı okudu
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Evrendeki en tehlikeli şeylerden biri, davasının haklı olan cahillerdir. Ama çok daha tehlikelisi, davasının haklı olan bilgili ve zeki bir toplumdur. Zekilerin intikamı öyle korkunç olabilir ki hayal bile edemezsiniz. Yaratmanın eşiğine gelmiş olduğunuz şeye kıyasla.
Sayfa 322 - İthaki·Kitabı okudu
"Gerçekler karşısında öfkelenmemeliyiz, acı verici olsalar bile."
Sayfa 318 - İthaki·Kitabı okudu
Bürokrasi, inisiyatifi yok eder. Bürokratların yenilikten daha çok nefret ettiği pek az şey vardır, hele eski rutinlerden daha iyi sonuç veren yenilikler söz konusuysa. Düzelmeler tepedekilerin beceriksiz görünmesine yol açar daima. Beceriksiz görünmekten kim hoşlanır?
Sayfa 297 - İthaki·Kitabı okudu
Hiçbir şey insan zihninden daha karmaşık değildir.
Sayfa 222 - İthaki·Kitabı okudu