TURAN

TURAN
@Turan4040
"Kitap, zekayı kibarlaştırır."
"Ben Samsun'u ve Samsun halkını gördüğüm zaman memlekete ve millete ait bütün tasavvurların, kararlarımın yerine getirilebilir olduğuna bir defa daha kuvvetle inanmıştım."
Sayfa 167
Reklam
"Bunlar yorgun. Biraz uğraşırsan, aklını başına toplarsan, teslim olmazsan gider bunlar" diyordu ve nitekim gittiler.
Sayfa 146
Vatan için savaşan, millet için ölen insanlar her yerde yoktur.
Sayfa 123
Mustafa Kemal ise ısrarla yazışarak muharebe hattını istiyor. "Arkadaşlarım ateş hattındayken burada kalmam doğru değil" diyordu.
Sayfa 120
Gençliğimde, yetmişli yılların başında Londra'da bir yaşlı hanım yanıma oturunca kalktım ve eşine yer verdim. " Lüzum yoktu buna genç adam" dedi. "Yok, bizde âdettir" dedim. Bizde âdet deyince, "Nerelisiniz?" dedi. "Türküm" dedim. "Ben Gelibolu'da savaştım" dedi. "Türklerden belki pek hoşlanmıyorsunuz" diye devam ettim. "Yoo, tam tersi" dedi ve devam etti: "Bizim askerler olarak Türklere çok saygımız var. Centilmen düşman olarak görüyoruz; iyi savaşçıdırlar.
Sayfa 118
Reklam