Adsız

Adsız
@_Anne_
Nasıl yaşarsan Öyle ölürsün Nasıl ölürsen Öyle dirilirsin #HzMuhammed(S.A.V) (Mesajlara cevap verilmez)
Can ellerinden gelmişem, fâni mekânı neylerem Ol mülke meylim salmışam, ben bu cihanı neylerem. Dünyaya geldim gitmeye, ilm ile hilme yetmeye Aşk ile ân seyretmeye, ben în ü ânı neylerem. Devr-i zamandan doymuşam, kevn ü fesâdı koymuşam Darü’l-emânı duymuşam, bu sicn-i cânı neylerem. Hep itibarı atmışam, âşıklığa el katmışam Ben nefsi dosta satmışam, bu düşmanânı neylerem. Aşkın şarabın içmişem, dil gülşenine göçmüşem Ben varlığımdan geçmişem, nam ü nişânı neylerem. Aşkı tabîbim kılmışam, derdinde derman bulmuşam Ben lübb-i hikmet bilmişem, Yunaniyânı neylerem. Enfâs-ı aşkı dârikem, mâl ü menâli târikem Genc-i nihâne mâlikem, nakd-i revânı neylerem. Taht-ı tevekkül bulmuşam, mülk-i kanaat almışam Mahfîce sultan olmuşam, câh-ı âyânı neylerem. Her ne gelirse yahşidir, zira o dostun bahşıdır Çün cümle ânın işidir, ben bed-gümânı neylerem. Olmuş ânınla kalmışam, ayn-ı hayata dalmışam Kendim bilip kâm almışam, vehm ü hayâli neylerem.
Din
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Hesaba çekileceğini bildiği halde haram mal toplamaya devam eden kimseye şaşarım. — Hz. Osman (r.a)
Din
Rasulullah (sav) şöyle buyurmuştur: 'Bir kimse, geceleyin Kur'an'dan okumayı adet edindiği bölümü okumadan yahut tamamlamadan uyuyakalır, sonra sabah namazı ile öğle namazı arasında onu okursa o kimse için gece okumuş gibi sevap yazılır. (Müslim, Müsafirin, 142)
Din
Bir kimse abdestli olarak uykuya yatarsa ruhu sabaha kadar Rahmân’ın arşını tavaf eder. — Osman Bedreddin Erzurumî (rah.)
Din
“ Ey Evladım ! Mahlukat Acizdir, Sana ne Fayda Verebilir ne de Zarar Verebilir. Ancak Allah (c.c) Fayda ve Zararı Halkın elleriyle Sana Ulaştırır. Senin ve Mahlukatın üzerinde Tasarrufta Bulunan Allah’tır. Kalem; Allah’ın Ezeli İlminde Senin Lehine ve Aleyhine Olanları Yazmıştır. ” // Abdülkadir-i Geylani Hz. (k.s)
Din