Büşra Gül

"O halde Allah'ım! Bize acı ,rahmetini değdir bize Zalimleri gayrı boyun eğdir bize Nîrânda İbrahim'e karınca olmak Nemrut'a köpeklikten yeğdir bize..."
Sayfa 156·Kitabı okudu
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
'Allah "mukallibe'l kulûbi ve'l ebsar" yani kalpleri,gözleri ve gönülleri değiştiren ve dönüştürendir.Allah kişi ile kalbinin arasına girendir.'
Sayfa 43·Kitabı okudu
"Dünyadaki kötülüklere sadece kalben buğzeden insan imanı en zayıf derecede olan insandır.O halde imanın güçlenmesi,dünyadaki zararlı unsurlara karşı söz söylemekle başlıyor. Ve imanın daha da güçlü hali dünyadaki zararlı unsurlara karşı bir fiili müdahale halini intaç ediyor."
"Bir gün gelip de hesaba çekileceği meselesini birinci meselesi yapmayan insan Müslüman adı taşıyabilir;ama Müslüman vasfı taşımaz."
Sayfa 15
"Eğer kâinat yaratıldıysa onu yaratanın iradesine teslim olmak, yani İslám'a girmek ziyana uğramaktan kaçınmak, Allah'a kaçmak anlamına geliyor. Bu kaçış dikkat ve titizlik gerektiren bir yolculuğun başlangıcıdır; zira Müslüman olmak hayattaki yanlışlığın giderilmesi gayesine dönük değildir. Müslüman olmak hayatın yanlışlığına katkıda bulunmaktan imtina etme iradesinin işaretidir.Yaratıcı tarafından yaratılmış olana yapılan teklifin kabulüdür.Mükellefiyetlerden yan çizmeme iradesinin beyanıdır."
Sayfa 15