libertarian

libertarian
@_Gulsum25_
_Socialist_
Bunca zaman insanları neden kandırdığını biliyordum. Örnek bir sosyopattı o . Sosyopatlar, ya da psikiyatristlerin deyişi ile "antisosyal kişilikler" şahsi kazanç uğruna yaşam boyu aldatmaca sergilerler. Pişmanlık ve empat eden yoksundurlar bir başkalarını incitme ve kötü davranmaya rasyonelleştirmede sihirbaz gibidirler. İnsanlar genelde sosyopatların hırsız, cani veya katil gibi alışılmış suçlular olduğunu düşünür, oysa zeki sosyopatlar bazen hiç yakalanmazlar ve büyük şirketlerin, milyar dolarlık saadet zincirlerini başına geçerler. Bu işte dikiş tutturamayan, uzun vadeli ilişki sürdüremeyen ve sonunda çoğunlukla kendini hapiste bulanlar, genelde yeterince organize olmayı bilmeyen sosyopatlardır.Ray gibi nispeten başarılı bir sosyopat yakalandığında, onun tarafından kandırılanlar ilk başta şoke olur ve sarsılırlar. Yıllardır güvendikleri insanın kendilerine ihanet edeceğini inanamazlar. Her şey daha iyi daha önce anlayamadıkları için utanç duyarlar. Ray istediğini elde edebilmek için mağdurların duygusal ihtiyaçlarını fark etme ve tatmin etmede çok becerikliydi. Eşleri -en azından benim bildiğim ikisi- onun çifte hayat sürdürdüğüne inanmak istememişti, bu yüzden ipuçlarını görmezden gelerek, onun mantığına büründürmeye çalıştığı fikirleri hemen benimsemişlerdi. . . . . Ancak erkeklerin yüzde 6'sını, kadınlarınsa yüzde 1'ini etkileri sosyopatinin nedeni bilinmiyor. Bu rahatsızlık çocuklukta başlar. Bu durum yetişkinlikte de kronik yalancılık ve aldatma şeklinde devam eder ve ömür boyu sürer. Antisosyal kişilik bozukluğunun şiddetine bağlı olarak semptomların bazıları ilaçlarla, piskoterapiyle veya her ikisiyle tedavi edilebilir. Ancak sosyopatinin derecesi ileriyse tedavisi yoktur.
Sayfa 140·Kitabı okudu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Bioplar bozukluğu olan kişiler hipomonik ve manik episodlar arasında sık sık sıra dışı yaratıcılık patlamaları sergiler. Vincent Van Gogh, Paul Gaugin, Jackson Pollock, Mark Twain, Ernest Hemingway, William Faulkner, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann ve Brian Wilson de dahil, en ünlü ressam, yazar ve müzisyenlerimizden bazılarında bu hastalığın olması şaşırtıcı değildir.
Sayfa 128·Kitabı okudu
Biliyor musun çok ilginç bir durum bu Gary. Sence insan hangi noktada seçimde ameliyat hakkına sahip olur? Birçok insan görünümünden memnun olmadığı için saçını değiştiriyor, burnunu yaptırıyor, hatta belki yüzünü gerdiriyor BIID için hangi noktada onları deli diyoruz?
Sayfa 79·Kitabı okudu
Dismorfofobi ilk kez İtalyan psikiyatr Enrico Morselli tarafından, 1886'da tanımlandı. Bugün buna " vücut dismorfık bozukluğu" diyoruz. Bu kişiler fiziksel kusur gibi algıladıkları bir şeyi düzeltmek için bedensel modifikasyon isterler. Bu rahatsızlığın O.K.B bazı benzerlikleri vardır ve hastalar genelde aynı anda her iki hastalığı da yaşarlar. Bu insanlar bazen estetik cerrahiye bağımlı görünür ve ortaya geri döndürülmesi imkânsız tuhaf sonuçlar ortaya çıkabilir. " Vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu" (B.I.I.D) diye adlandırdığımız son derece ender bir rahatsızlıktır. BIID'i olanlar vücutlarının kafalarında kendilerine ilişkin imgeyle örtüşmediğine inanır. İstenmeyen uzuvlarının çirkin olmsa da onları kusurulu ya da engelli yaptıgını hissederler. Çoğu zaman uzunları gerçekten kesilmiş insanları kıskanır ve bu hissettiklerinden çok utandıkları için bu konuyu hiç açmazlar. Çoğunlukla intihara meyilli değildirler, sadece uzun bölümü gitmesini isterler ve kendilerine seçimini ampütasyon yapacak bir cerrah ararlar.BIID hastaları bazen istenmeyen uzva, kesilmeyi gerektirecek kadar zarar verebilirler. Ve bu hastalığın spesifik bir nedeni hala bulunamamıştır.
Sayfa 77·Kitabı okudu
KIRMIZI PELERİNLİ MONA LİSA
9/10
·424 syf.··
2024 2. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 14 Ocak 2024 02:52
BAYA SPOİLER İÇERİR!! Ayşa en başından beri bahtsız hayat mahkumu biridir ordan oraya savrulur en başta annesi bildiği teyzesi babası bildiği eniştesinden yemiştir kazığı. Zamanla git gide devam eden karışıklık kararsızlık ve düşüncesizlik onu Ali'ye karşı itmiştir zamanla Ali ile yakın olan Ayşe Ali'nin de onun gibi aile sorunları olduğunu görünce birbirlerine daha da yakın hissederler kendilerini Ayşa evdeki o çetin ve zorlu koşuldaki hayatını kendince geçirebilmek için kullardan ilham almıştır onlar gibi uçmak ve dönebilmek ona ilham vermiş ve kendince odasında bulunan kırmızı bir kumaşı alıp dönmeye başlar içinde olan taş o döndükçe azalır azalır ve yok olur Ayşayı rahatlatan bu dönmeler hiç azalmaz. Aile sorunlarından İstanbul'a gelen Ayşa bu sefer de teyzesi Mualla ve ailesi ile yaşar. Yaşadığı bu evde kuzeni olan Şahin ile birlikte okula gidip gelir. Okul unu yüksek bir puanla bitirip kazanan Ayşa kuzeni Şahin'e kıyasla okulu bitirip Üniversiteye girme fırsatını kazanmıştır en başta ona izin vermeyen teyzesi Mualla ve diğerleri tarafından baskıya uğrayan ikili kaçar ve kendilerine özgü yaşayabilecekleri bir yer bulmak için çabalarlar Kuzeni Şahin ile birlikte Yavaş yavaş büyük kendilerini düzeltirler. Şahın en çok istediği müzik kursuna katlır ve zamanla bir gece kulübünde çalışmaya başlar ve orada epeyce beğenilir zaten kaçtıkları için sürekli çalışan ikili bir arada çalışmak için Şahin'in ısrarıyla birlikte burada çalışır. Ayşa orada dönmek için çalışacaktır ve kendine gerçekten güzel bir pelerin, tanımamak için şapka bir peruk alır ve burada gittikçe ünlenmeye başlar. Şahın tam bu sıralarda yurt dışına kabul edildiği için gider ve Ayşa yanlız kalır. Ayşa oradayken çok zengin olan iş adamı Agâh bey ile tanışır aga ben onu çok fazla mektup gönderse onunla
Psikolojik Roman
Kırmızı PelerinGülseren Budayıcıoğlu · Doğan Kitap · 20223,437 okunma