Cihat Gökçeoğlu

- BAKARA SURESİ -
(Açıklama Kısmı) Ey Peygamber ve onun izinden giden Müslüman! Hangi dinden olursa olsun, ihtiyacı olan ve yardımı hak eden herkese yardım elini uzatmalısın. Fakat bu iyilikleri onları İslam'a çekmek için baskı aracı olarak kullanmamalısın. Ayrıca yardıma muhtaç mü'minler dururken, kafirlere onları İslam'a ısındırma amacıyla bile olsa öncelik tanımamalısın Çünkü: SENİN GÖREVİN, ONLARI HİDAYETE ERDİRMEK DEĞİLDİR. ALLAH' TIR, İSTEYENİ DOĞRU YOLA İLETEN (272. Ayet)
Din
Reklam
- BAKARA SURESİ -
SADAKALARInızı, gösteriş amacı gütmemek şartıyla AÇIKTAN VERİRSENİZ, NE GÜZEL! fakat ONU FAKİRLERE GİZLİCE VERMENİZ, SİZİN İÇİN DAHA İYİDİR. Çünkü BU BAZI GÜNAHLARINIZIN BAĞIŞLANMASINI SAĞLAR. (271. Ayet)
Din
- BAKARA SURESİ -
EY İMAN EDENLER! GEREK sizin çalışıp üreterek KAZANDIĞINIZ, GEREKSE YERDEN SİZİN İÇİN ÇIKARDIĞIMIZ toprak ürünleri, maden, define ve petrol gibi NİMETLERİN TEMİZ VE HELAL OLANLARINDAN bir kısmını Allah yolunda ihtiyaç sahiplerine HARCAYIN, size verilecek olsaydı beğenmediğiniz için YÜZÜNÜZÜ BURUŞTURMADAN ALMAYACAĞINIZ döküntü, bozuk, çürük ve DEĞERSİZ MALLARI sakın sadaka olarak VERMEYE KALKIŞMAYIN. (267. Ayet)
Din
- BAKARA SURESİ -
Gönül alıcı TATLI BİR SÖZ SÖYLEMEK VE bir kimsenin ayıbını örtüp kusurunu BAĞIŞLAMAK, PEŞİNDEN başa kakma ve İNCİTME GELEN BİR SADAKADAN DAHA DEĞERLİDİR. EY İNANANLAR! SADAKALARINIZI ve yaptığınız iyilikleri, İNSANLARIN BAŞINA KAKARAK, gönül İNCİTEREK BOŞA ÇIKARMAYIN; TIPKI ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANMADIĞI HALDE, SIRF İNSANLARA GÖSTERİŞ OLSUN DİYE MALINI HARCAYAN münafıklar GİBİ. BÖYLESİ BİR İYİLİK, TIPKI ÜZERİNDE BİRAZ TOPRAK BULUNAN KAYALIĞA BENZER Kİ, ANSIZIN YAĞAN BİR YAĞMUR tohumu filizlendireceği yerde, kaya üzerindeki toprağı silip süpürerek ONU ÇIPLAK BİR TAŞ HALİNDE BIRAKIR. Dolayısıyla gösteriş amacıyla iyilik yapanlar veya yaptıkları iyilikleri insanların başına kakanlar, KAZANDIKLARINDAN HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEYECEKLER. (263. ve 264. Ayetler)
Din
-BAKARA SURESİ -
MALLARINI ALLAH YOLUNDA HARCAYANLARIN DURUMU, TIPKI BUĞDAY TOHUMU eken bir çiftçinin durumuNA BENZER: toprağa atılan bu tek tohum, HER BAŞAĞINDA YÜZ BUĞDAY TANESİ OLMAK ÜZERE, TAM YEDİ BAŞAK FİLİZ VERECEKTİR. Allah yolunda harcama yapan kişi, mükafatını yedi yüz katıyla alacaktır. Hatta ALLAH, DİLEDİĞİNE bundan KAT KAT FAZLASINI DA VERİR. ÇÜNKÜ ALLAH lütüf ve merhametiyle SINIRDIZDIR , HER ŞEYİ BİLENDİR. (261. Ayet)
Din
Reklam