Selma

Birkaç şahsın ve birkaç Hadise'nin üzerinde İslamiyet'i yermek istiyordu. Halbuki"Bâkî bir dava fâni insanların omzuna bina edilemez"di. Her kavmin iyisi iyi, kötüsü kötüdür.
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Uzaklara gitmeliydi. Şehirler ve kasabalar aşmalıydı. Dinine bağlı kimseleri bulup onlarla konuşmalıydı. Nasıl bir bir sarhoş öbürünü arar bulursa, bir dindar da diğerini bulmalı, ilmin meclisinde, ibadetin safında yer almalıydı. Dindarlar bir vücut haline gelmeliydi.

Selma

, 2025 okuma hedefini ekledi.
2025 OKUMA HEDEFİ
13/24 kitap - %54 tamamlandı
13 kitap okudu
24 kitap
2.945 sayfa
3 inceleme
41 alıntı
Dünyada ilim sahibi olan çoktur fakat İslamiyet'i yaşayan, ilmi ile âmil olan Müslüman âlimin hareketleri ve sözleri öylesine tesir eder ki, buna dayanan az olur. Her şeyi öğrenmeye çalışan, kafasını ilmin çöplüğü haline getiren insanlar, İslam âlimlerine dayanamaz. Hasta insan nasıl güçlü yemekler yediği zaman kusarsa, hasta beyinler de gerçek ilim karşısında kusar, isyana varan hallere girer.
Bir baykuş damda oturmuş, halkın uğursuz yaşayışını dile getirirken, halk zavallı kuşu uğursuz sayıyordu ve Abdullah düşünüyordu: "Ey mezar taşının çalınmasına razı olan ecdad, ey çalınan musluğunu bekleyen çeşme, ey sonsuzluğu unutan yollar, ey filizini koparana meyve veren ağaçlar ve ey taş yerine başımıza yağmur yağdıran gökler, söyleyin; biz hangi milletteniz?"