satırarası_

Duygulardan mahrum çocuklara bir şey öğretmek, terbiye usûlünde görülen sıkıntıların en büyüğüdür. Fikirleri daima havadadır. Her şeyi dinler, fakat hiçbir şeyi hissetmezler.
Sayfa 105·Kitabı okudu
Alıntı
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
حُبُّكَ الشَّيْءَ يُعْمِي وَ يُصِمُّ Bir şeye olan aşırı sevgin, seni kör ve sağır eder. Hadis-i Şerif
Sayfa 102·Kitabı okudu
Alıntı
.. yalnız fikir halinde kalıp da hislerle bir arada bulunmayan idraklerin nefis terbiyemize tesiri yok gibidir. Zaten bu sebeple nefse hâkimiyet, hemen kazanılan bir ayrıcalık olmayıp elde edilmesi ancak uzun müddet çalışmakla, ruhsal hasletlerimizi doğru kullanma ilmini öğrenmekle ve fikirleri kuvvetlendirmek için duygularla bir arada tutup sentezleyebilmekle mümkündür.
Sayfa 97·Kitabı okudu
Alıntı
Biz istediğimiz fikri şuurumuza katma gücüne sahibiz.
Sayfa 96·Kitabı okudu
Alıntı
Etrafımızdakilerin duyguları bulaşıcı bir hastalık gibi bize de bulaşır.
Sayfa 95·Kitabı okudu
Alıntı