Moira

Halk bu sessizlik ve korku yıllarının ardından gerçekleri öğrenmek istiyor. Görüldü ki su yasaklanabilir ama susuzluk asla.
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖

Moira

, bir kitap okudu
Puan vermedi·200 syf.·
30 saatte okudu
·
2024 30. kitabı
Eduardo Galeano
8.6/10 · 388 okunma
İnsan kendini bir anda yabancı göklerin altında, başka türlü konuşulan ve başla türlü hissedilen topraklarda bulur; ne hafızanı paylaşacak birileri vardır ne de onlara rastlayacak yerler. Ekmeği ve uykuyu kazanmak için tüm gücünle mücadele etmen gerekir ve onca şeyi eksik olunca insan kendini sakat gibi hisseder. Sızlanmanın cazibesine, nostalji ve ölümün ağdalı hükümranlığına kendini bırakasın gelir ve yüzün geriye dönük olarak yaşama, ölerek yaşama riskiyle karşı karşıya kalırsın ki bu yaşayanları hor gören bir sisteme hak verme biçimidir. Çocukluğumuzdan beri cenaze törenlerinin ikiyüzlülüğünde, bize ölümün insanları daha iyi kılan bir şey olduğunu öğrettiler.
Sayfa 172·Kitabı okudu
Anladım ki benim silahım, hafızanın sakladığıdır. Anladım ki her şey değişiyor ve her şey çok küçük.
Sayfa 125·Kitabı okudu