"Dünyaya gelmenin cezasını çekmekten kimse kurtulamadı."
Sevilmiyorsak, tam anlamıyla yaşıyor olamayız.
Reklam
İnsan özgürce karar veremez mi?
İsteklerimizi belirleyen kendi duyularımız değil, sağdan soldan duyduklarımız.
Düşüncelerimizin ya da yaşam biçimimizin yanlış olduğu, asla ve asla, çoğunluğun görüşleriyle ters düştüğümüz gerçeğinden yola çıkarak kanıtlanamazdı.
80 syf.
·
Puan vermedi
Instagramdaki doksan saniyelik psikolog, kişisel gelişimci ya da astrolog reels yerine bu kitabı okuyun rahat edin. Başınız agrımasın. Yorumum bu kadar.
Neden Yanlış Kişiyle Evleneceksiniz
Neden Yanlış Kişiyle EvleneceksinizAlain de Botton · Artemis Yayınları · 202233 okunma
Doğuştan getirdiğimiz bir kusur var.Hepimiz mutlu olmak için dünyaya geldiğimize inanıyoruz.
Arthur SchopenhauerKitabı okudu
Reklam
Schopenhauer
İstediğimiz kişiyle bir araya gelemedik çünkü o insanla dengeli ve sağlıklı bir çocuk ortaya çıkaracak kadar birbirimize uygun değildik.
Bu insanların kafalarının nasıl işlediğini ve ne yazık ki pek çoğunun da hiç işlemediğini gayet iyi biliyor, yine de bir gün düşünmeye başlayacaklarını umut ediyordu.
309 syf.
·
Puan vermedi
·
47 günde okudu
“Sanat yaşama arzusu verir” Altı bölümden oluşan kitap adından da anlaşılacağı üzere felsefenin, filozofların görüşlerinin ve bu filozofların kısacık da olsa hayatlarının anlatıldığı her sayfanın felsefe koktuğu bir eser. Yazar; her filozofun görüşünü kaleme alarak yaşadıklarımızdan veyahutta yaşayacaklarımızdan felsefe yoluyla teselli bulmamızı amaçlamış. Birinici bölüm: Toplum Tarafından Kabul Görmemenin tesellisi.( Sokrates) İkinci bölüm: Yeterince Paraya Sahip Olmamanın Tesellisi. (Epikuros) Üçüncü bölüm: Düş Kırıklığı Yaşamanın Tesellisi. (Seneca) Dördüncü bölüm: Kendini Yetersiz Hissetmenin Tesellisi. ( Montaigne) Beşinci bölüm: Kırık Bir Kalbin Tesellisi. ( Schopenhauer) Altıncı bölüm: Zorluklar Yaşamanın Tesellisi. ( Nietzsche). Hangi bölümü en çok sevdiğime gelecek olursam Nietzsche’nin bölümünü okurken neredeyse her sayfanın altını çizdim. Hiç anlamadığım, okurken zorlandığım sayfayı çevirdikten hemen sonra felsefe görünüşünü unuttuğum kısımlar da oldu. Okunması kolay olmayan, sorgulatan ve muhtemelen ilerleyen zamanlarda tekrar okuduğumda farklı tat alacağım bir eser.
Felsefenin Tesellisi
Felsefenin TesellisiAlain de Botton · Sel Yayıncılık · 20223,343 okunma
"Yemekten önce ve yemekten sonra ben sanki iki ayrı insanım." demişti Montaigne.
Reklam
Doğru insan diye bir şey yoktur, biraz yakından bakınca herkes biraz sorunludur.
Sayfa 243Kitabı okudu
Bir evlilik ancak "yeterince iyi" olabilir.
Sayfa 243Kitabı okudu
Tanışıp tanışabileceğimiz herkes kusurlu çıkacak; trendeki yabancı, okuldan eski bir tanıdık, internetten tanışılan yeni arkadaş… Bu insanların her birinin bizi hayal kırıklığına uğratacağı kesin. Hayatın olguları hepimizin doğasını sakatlıyor. Hiçbirimiz yara almadan kurtulamıyoruz.
Sayfa 242Kitabı okudu
Hayalleri bir zamanlar ne kadarda büyüttü gerçekten; yeni Louis Khan, Le Corbusier, Mies van der Rohe veya Geoffrey Bawa olacaktı. Yeni bir mimariyi hayata geçirecekti; yerele özel, zarif, ahenkli, son teknoloji, ilerici. Ama ikinci sınıf bir kentsel tasarım şirketinin meteliğe kurşun atan, adını tek bir binaya –hangar demek daha doğru olur herhalde– verebilmiş müdür yardımcısı oldu.
Sayfa 232Kitabı okudu
Aşk basit bir heves değil, beceridir.
Sayfa 228Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.