"...herkesin önünde maruz kaldığım karalamalarda, iki tarafın da öne sürdüğü yalanlarda ve hatta, Almanlar ve Fransızların birbirini öldürmesinde bile hiçbir sorun yoktu ama insanların gittikçe içine kapandığı bir dünyada özgür bir zihniyete sahip olma günahını işleyen bir kadını kendi haline bırakamazlardı. "
"Katoliklerin, kendilerinden bile beter günahlar işleyen pederlere neden günah çıkardıklarını o anda anladım. Kimin dinlediği önemli değildi; asıl önemli olan, yarayı açıkta bırakmaktı ki güneş onu arındırsın, yağmur onu yıkasın."
"Yüreğim, son nefesinde, içinde bulunduğumuzun ötesinde, boş günlerimi ve gecelerimi dolduracak bir erkeğin dostluğu için yalvarmam gerekmeyeceği başka dünyaların da olduğunu söyledi bana."
"Yanlış devirde doğmuş bir kadınım ben, hiçbir şey düzeltemez bunu. Gelecekte hatırlanacak mıyım, bilmiyorum ama şayet hatırlanırsam mağdur bir kadın olarak değil, cesur adımlar atmış ve ödemesi gereken bedeli korkmadan ödemiş biri olarak gömülmek istiyorum. "