Ayşe gökoğlu

Ayşe gökoğlu
@ayse__gokoglu
Soyulur muydu kabuğu hayatın, yoksa bütün vitamini kabuğunda mıydı
“Bir atın umudu yoktur. onu, sırtında şakıyan kamçının umutsuzluğu yürütür. bizim hikayemiz de biraz böyle.” /Bahman Ghobadi/
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
"İnsanlarla göz göze gelmekten kaçınırım. çekingenliğimden sanırlar. Evet çekingenliğimden. Çünkü gözlerde yakaladığım ve yüze vuramadığım her yalan, beni de yalancı yapar. Bunu bilip de bir insanla göz göze kalmak kolay mı?" Dedi küçük osman
"Hayatın gerçek anlamı, kendinizi öldürmenizi engelleyen her ne yapıyorsanız odur." /Albert Camus/
Susabilen, herhalde daha tefekküre yatkın olan insandır. Çünkü susmak, kendini dinlemeyi daha fazla mümkün kılar. Onun için "sakin sular derindir."
"Yol bir arınmadır çoğu zaman benim için. Kendime karşı olan öfkemi dizginledikten sonra sadeleşmeye de fırsatım olmaya başlıyor. Gecenin sabaha giden saatlerinde su damlası gibi bir hisle, eksiltiyorum kalabalığı. Eksilttiğim yalancı kalabalıkların hırpalaması geçiyor hayatımdan. Bir bir uzaklaşıyorum artık. Eksiliyor, sadeleşiyor, çocukluğuma yaklaşıyorum. Yolun yarısına gelmişken, uslanıyorum. Gidecek yolum azaldıkça üstümdeki tortular uçuşuyor.. Ve hoşça kal demeyi artık çok iyi beceriyorum."