Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bedir Savaşı ebedi modeldir.İnanç tam ,güven tam,sabır tam ,cihad tam olduğu anda ,zafer de tamdır.
Hocamın notlarından..
Bedir Savaşı (624): "Kazanma ahlakını öğrendik." Uhud Savaşı (625): "Kaybetme ahlakını öğrendik."
Reklam
Benî Sehm'den de Âs b. Vâil bulunmaktaydı. Hz. Peygamber'i "ebter" yani soyu kesik olarak niteledikten sonra onun hakkında Kevser suresi nazil olmuştu. Çünkü kendisinin çocuğu yoktu. Benî Adî bu sayılanların istisnasını oluşturuyordu. Bu kabileden olan Hz. Ömer'in İslâm'a girmesi Bedir Savaşı'nda kabilesinin tarafsız kalmasını ve hiçbir üyesinin savaşa katılmamasını sağlamıştı.
Sayfa 141
·
Puan vermedi
Son Peygamber Hazreti Muhammed?
Örnek Peygamber (S.A.V) Peygamber olarak gönderildikten sonra, Allah yolunda uğradıkları eziyetleri İslam kenti olan Medine-i Münevvere’nin ve iman devletinin kurulmasıyla sonuçlanmasını... Hz. Peygamber’in; cihadını, şirki kökten söküp atmasını,davet yolunu açmasını, saldırılarını ve engelleri ortadan kaldırmasını, müminlere karşı yapılan
Son Peygamber Hz. Muhammed
Son Peygamber Hz. MuhammedMuhammed Ebu Zehra · İtisam Yayınları · 201824 okunma
Çağımızdaki İslam savaşçısı da ya Bedir, ya Uhud, ya Hendek Savaşı'nı yapacaktır. Aksiyon bu savaşlardan birinden geçmek zorundadır. İslam ilahi teklifle yüklü olarak,bu ilahi Savaş modellerinden birinin dışında savaş tertibine giremez. Bu savaş tertiplerinin dışında İslam ya savaşta değildir ya büsbütün yoktur. Birkaç yüzyıldır Uhut modeli savaşlar veriyoruz. Savaşlarımız, çok kısa süreli ihlaslarımıza karşı bir Bedir görünüşünü alıyorsa da, hemen arkasından Uhut'un kalın bir lav örtüsü gelip onu kaplıyor. Uhud savaşları vere vere Hendek modelinde yaklaştık. Bedir bir tez, Uhud bir antitez, Hendek ise sentezdi.
Reklam
Bedir Savaşı
Müslümanların mecburen katıldıkları kaçınılmaz bir savunma savaşı değil bilakis, başta Resulullah Efendimiz (s.a.s) olmak üzere, orada bulunan bütün Müslümanların seve seve katıldıkları ve Allah'ın yardımıyla zafer elde ettikleri bir savaştır.
Sayfa 78 - BEYAN YAYINLARIKitabı okudu
Abdullah b. Mesud (r.anh) anlatır: "Bedir Savaşı'nda, düşmanlar bize sayıca az gösterilmişti. Hatta yanımdaki arkadaşıma 'Onlar yetmiş kişi var mı?' diye sorduğumda, bana, 'Bence yüz kişi olmalılar.' demişti. Sonra bir adamı esir aldığımızda, ona sayılarını sorduk. Bize 'Bin kişiydik.' cevabını verdi."
Sayfa 406Kitabı okudu
Meleklerin yardımı:
İbn Abbas (r.anh) anlatıyor:"Bedir Savaşı'nda melekler beyaz sarıklı insanlar görünümündeydiler. Sarıklarının uçlarını da, sırtlarına salmışlardı. Huneyn'de Müslümanlara yardım için gelen meleklerin sarıkları ise yeşildi. Yardıma gelen melekler, sadece Bedir Harbinde fiilî olarak düşmanla savaştılar. Diğer savaşlarda ise, Müslümanların sayısını ve gelen yardımı fazla göstererek düşmanın içine korku salıyorlardı; fakat fiilen savaşmıyorlardı."
Sayfa 399Kitabı okudu
Farz edelim ki Hz. Peygamber'in Bedir Savaşı'nı yaptığı gün o civarda develerini güden bir çobanız. Efendimiz Aleyhisselâtü vesselâm ile Ebû Cehil taraftarları Bedir kuyuları yakınında savaşa tutuşmak üzereler. "Şöyle yüksek bir tepeye çıkayım da yaşanan savaşı seyredeyim" denirse inkârcılar zümresinden olunur. "Ya Rabbi, bunlardan kim haklı ise ona yardım et!" diye dua edilirse yine inkârcılardan olunur. Çünkü insan bu dünyaya sadece hangisi haklı, hangisi haksız bilmek için gelmemiştir."Ya Rabbi, Peygamberin Hz. Muhammed (s.a.v.)'e yardım et, onu muzaffer kıl!" diye dua edilirse bu sefer de günahkâr bir fâsık olunur. Çünkü o an dua etme zamanı değil, eyleme geçme ânıdır. Hakiki bir müminin yapacağı ise şudur: Olaydan haberdar olur olmaz, yerinden öyle bir fırlayışla atılır ki savaş alanına kadar birkaç kez yüzüstü yere kapaklanır. Eline ne geçerse, ne bulursa onunla savaşa katılır. Müslüman, Hak-bâtıl mücadelesinde Hak'tan yana ta- vır alan ve bütün insanların iki cihan saadeti için tebliğ vazifesini, bütün gücüyle, bütün imkânlarıyla ömrünün sonuna kadar yerine getiren insandır. Ne mutlu bizlere ki böyle bir dinin mensubu ve böyle bir peygamberin ümmeti olma şerefini bahşettiği için Cenabı Allah'a ne kadar şükretsek azdır.
Sayfa 50
Reklam
İmân'ın imkânı galabe çaldığı Bedir'i bil'meyen bir topluma, İsrail ile savaşı kazanabileceğinizi anlatmak çok zor. Onların 'reel politik' gibi putları, 'kutsal' anlaşmaları var.
17 Ramazan Dünya Helal Günümüz Kutlu Olsun
Helal ve tayyib (temiz) olarak yenilmesi hususunda ilk indirilen ayet olan Enfal suresinin 69. ayeti; miladi 624 yılında, Ramazan'ın 17. gününde, İslam ve küfrün ilk savaşı olan Bedir Savaşı'nda nazil olmuştur. "Artık elde ettiğiniz ganimetten helâl ve temiz olarak yiyin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." Enfal, 69 17 Ramazan Dünya Helal Günü, Dünya çapında Helal sertifika kurumlarının bir araya gelmesiyle oluşan çatı kuruluş World Halal Council (Dünya Helal Konseyi) nin başlatıcı ve destekleyici olmasıyla helal konusundaki bilincimizin ve anlayışımızın arttırılması ve bu davanın daha geniş çevrelere duyurulması amacıyla 12 yıldır kutlanmaktadır.
Bedir Savaşı
Müslüman ordusunun üç yüz kişiden biraz fazla, müşrik ordusunun ise onların üç katı oldukları doğruydu. Ancak iki ordu arasındaki ayırt edici fark çok büyüktü. Bu, çalkantı hâlindeki eski ile birbirine kenetlenmiş yeni arasındaki bir karşılaşmaydı, yüzünü yokluğa dönmüş eski ile doğum vakti gelmiş yeni ara- sındaki bir çarpışmaydı. Öyleyse, savaşın sonunda disiplinli ve keşfedici yeninin, ikircik içindeki ruhsuz eski karşısında büyük bir zafer elde etmesinde şaşılacak hiçbir şey yoktu!
Sayfa 275Kitabı okudu
Oruç ve Ay...
Oruç, içimizde batmayan bir ayın geceden gündüze taşınmasıdır. Bir ramazan gününün saatleri ilerledikçe içimizdeki ay büyür büyür; ilkin "kurumuş bir hurma dalı" kadar ince; sonra bir kalın kaşlı hilâl. Sonra sonra tam yuvarlaklığını alır. Zaferlerin tam bedir hali olan Bedir Savaşı'nın isminin kelimeler dünyasında ayın mükemmellik haline teşbih edilmek gibi bir hikmeti yok mudur dersiniz? Oruçluyken her işimize biraz ay karışmamış mıdır? Oruçluyken ve oruçlu değilken aynı işi yapınız, arada bir ay farkı vardır. Müslümanla müslüman olmayan arasında bir ay farkı vardır. Oruçluyken sözlerimizin arasına esrarlı bir ay ışığı karışır. Her çileden bir ay sembolizmi gelir kelimelerimize siner.
Sayfa 18
900 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.