" Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.
Mevlana Celaleddin-i Rumi
Mevlana Celaleddin-i Rumi
Özal'ın "Benim memurum işini bilir” sözüyle rüşvetin kapısı resmî ağızdan açıldı ve devlet dairleri bir kazanç kapısına döndü. E ne yapsındı memur rüşvet almasın da. Öyle değil mi? İşte böyle böyle bereketi gitti her şeyin. Dosyanın arasına sıkıştırılan banknotlar, hediye gelen saatler, kalemler, kravatlar derken karman çorman oldu her şey ve hayat elbette ki namuslu insanlar için daha zorlaştı. Aldığı rüşvetle maaşı kadar artı kazanç elde eden Özal'ın “işini bilen" memuru için bundan daha güzel bir yer yoktu. Risksiz, bol kazançlı ve rahat. Daha ne olsun.
Reklam
“İslam’ı bilen, tarihten haberi olan ve son iki asırda Batı dünyasının sömürüsünü ilmî olarak araştıran herkes şunu iyi bilir: İslam, kendi tarihi boyunca uykuya dalmış ve geri kalmış toplumları uyandırıp harekete geçiren, yenilgiyi özümsemiş, zillet içinde yaşayan zavallı halklara izzet, şeref ve kudret bağışlayan bir din olduğunu göstermiştir. Ayrıca İslam sadece birtakım manevî duygu ve düşüncelerden, kalbî iman ve tasdikten ibaret bir din değildir; aynı zamanda köklü, zengin ve doğurgan bir kültüre sahiptir.”
Sayfa 70 - Fecr Yayınları / Biz Suçluyuz!Kitabı okuyor
Biz bizi bilmez idik bizi kendinden eyledi Eşkere kıldı bizi kendin pinhan eyledi YUNUS EMRE
Reklam
Doğruyu söylemek gerekirse çevremiz, gerçekten, içimizdeki pek çok şeyi yok edebilir, ama her şeyi değil; kurnaz ve işini bilen bir yalancı, suçu çevresine yüklemekle sadece güçsüzlüğünün değil, çoğu durumda ihanetinin de üstünü örtüp kendini haklı çıkaracağını bilir, hele de ağzı laf yapan, eli kalem tutan biriyse.
Sayfa 329Kitabı okudu
kim ne derse desin, felsefenin mevcudatın mâhiyetini/hakîkatini idrâk ve izhâr etmenin yanı sıra, evvelde ve âhirde kişinin haddini bilmesi olduğunu düşünürüm. haddini bilen, kendini bilir; kendini bilen de dünyevî ve uhrevî saadeti kucaklar.
cimriliğin ilacı...
Bil ki, cimriliğin sebebi mal ve para sevgisidir. Mal sevgisinin ise iki sebebi vardır. Birincisi; uzun emelle birlikte ancak mal ve parayla elde edilen birtakım zevkleri sevmektir. Çünkü insan bir gün sonra öleceğini bilse malını vermede cimrilik etmez. Çünkü bir günde pek az bir paraya ihtiyaç duyar. Eğer kısa emelli olmakla birlikte çocukları
Reklam
223 syf.
9/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Varlıktan çöküşe Bir Osmanlı Ailesi
Bu kitap, edebiyat fakültelerinde ders kitabı olarak kullanılabilir kanısındayım. Bir metin üç farklı formatta çıkıyor karşımıza. Peki aynı metni üç defa okumak ne katar bize? Aslında temelde metin aynı olsa da üstüne ekleyerek ilerliyor. Ve farklı formatlarda yazılıyor. İlk metin sadece konuşmalardan oluşan, olayı anlamanızı sağlayacak bilgelere haiz bir radyo tiyatrosu şeklinde kaleme alınmış. 2. metin ise bir senaryo. Sinematografik ögelerle donatılmış. Son ve asıl metin ise bir uzun öykü. En kolay anlaşılanı radyo tiyatrosu olduğu gibi en yoğun olanı da bilinç akışı tekniğiyle yazılan öykü. İlk metinde olmayan ayrıntılar öyküye yedirilmiş. Yani aslında hep aynı metni okumuş olmuyorsunuz. Peki ne anlatıyor? Son Osmanlı ailesini anlatıyor desek yanlış olmaz sanırım. Varlıklarını zamanla kaybederek fakirleşen ailede önce oğul aileyi terk eder. Sonra kızlardan biri kocaya kaçar. Metinde ise yedi yılın ardından kocasını bırakıp evine geri dönen Talia'nın ailesiyle hesaplaşması işleniyor. Mungan'ın dilini bilen bilir. Ben çok seviyorum. Tanışmak isteyenlere ve yazarın hayranlarına bu deneysel metni kesinlikle tavsiye ederim. Not: Yazarın
Son Istanbul
Son Istanbul
kitabında bulunan iki öyküden birisi bu kitapta yer alan Dört Kişilik Bahçe öyküsüdür. Aynı öykü iki kitapta da bulunuyor. Bilginize..
Dört Kişilik Bahçe
Dört Kişilik BahçeMurathan Mungan · Metis Yayıncılık · 199745 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.