Büşra Kaldırım

Çağdaş Batı toplumunda da toplumla kaynaşmak yalnızlıktan kurtulmanın en yaygın yoludur. Bu, öyle bir kaynaşmadır ki birey kendisini neredeyse bütünüyle yitirir; amaç sürüye katılmaktır.
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Yalnızlık duygusunun bilinçte belirmesi huzursuzluk yaratır; gerçekte bütün huzursuzlukların kaynağı budur.
Doğanın bir parçasıdır insan, ama kopmuştur, dönemez artık ona; cennetten kovulmuştur bir kez, doğayla insanın bir olduğu ilk durumdan çıkmıştır.
Farkındayım, yazımın beni zor sınavlardan geçirdiğinin farkındayım. Yine de cesareti elden bırakmamak gerek! Ciddiye almayınca her şeye katlanılır! Ciddiye almamak mı? Nasıl oldu da kalemimden böyle bir söz döküldü, bu beni güldürür ancak. Ah, birazcık kaygısız olmak, beni şu güneşin ışıdığı dünyada insanların en mutlusu yapardı.
Yalnız geçmişte vardır kesinlik, gelecekteki tek kesin şeyse ölümdür.