Habibe Şengün Serdar

Ebeveynlerin kendi çocukluklarında maruz kaldıkları aşırı otoriter veya baskıcı tutumları, sınır koymada çekingen davranmalarına neden olabilir. "Ben çocukken çok katı kurallarla büyüdüm, çocuğuma aynısını yapmak istemiyorum" düşüncesi sıkça görülür.
Sayfa 42·Kitabı okudu
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Sınır koymak, doğru bir şekilde uygulandığında çocuğun güvenli bağlanma geliştirmesine engel olmaz, aksine bu süreci destekler.
Sayfa 29 - Timaş yayınları·Kitabı okudu
Unutmamak gerekir ki Çocuklara sınır koyarken elimizde iki sihirli güç varsa bunlar" sabır ve istikrardır".
Sayfa 29 - Timaş yayınları·Kitabı okudu
-Hastalık hâli, duaların kabul olduğu bir haldir.(syf:10) -Oysa her şey ya bizzat güzeldir ya da neticeleri itibariyle güzeldir. Mesala, sağlık bizzat güzelken, hastalık neticesi itibariyle güzeldir.(syf:11) -“Geçmişin elemi ve geleceğin endişeleri, insanın anlık lezzetini mahveder. Bu hâl, insanın dünyaya lezzet için gelmediğine delildir.”(syf:33) -İnsan, dünyaya dair meselelere olmazsa olmaz gözüyle baktığı müddetçe ruhun lezzetini alamayacaktır.(syf:111) -“Her şey gelir geçer İnsan yorulur Allah toparlar “(syf:130) -Allah’ın bela ve musibet vermesi, şer değil; bizzat rahmettir. Bu dünya için ahiretimizi feda etmeyelim diyedir.(syf:173)
Alıntı
8/10
·320 syf.·
2025 6. kitabı
Mehmet Yıldız
9.3/10 · 99 okunma