Bazen bir sorunu işaretlerle düşünüyorum, iç sesimi kendime, işaretlerle anlatıyorum. Yani düşünürken kafamda yer alan düşünceleri, işaret diliyle zihnimde canlandırmaya çalışıyorum. Benim dilim ellerim. Benim anılarım ellerimde. Tüm düşüncelerim ellerimde.
Sayfa 193·Kitabı okudu
Alıntı
Benliğimizin en çok parçası için en fazla mutluluğa dair mantıksal hesaplar söz konusu olabilseydi, hayatımızın hangi alanlarında kavramanın hangi alanlarında kavramamanın bize istediğimiz yaşamı sunacağını ölçüp biçebilirdik. Ve muhtemelen önemsediğimiz pek çok alanda ikisinden de birazına ihtiyaç duyduğumuzu keşfederdik. Fakat vurguyu kavrayamamaya kaydırırsak veya kavramaya çalışmanın bizi neden deneyimlemekten alıkoyduğunu ortaya koyarsak-tuhaf olsada şu gerçeğin açığa çıktığını düşünüyorum: Tüm yetkinliğimiz ve özgüvenimiz kavramakla ilgili.
9/10
·408 syf.·
2026 15. kitabı
Uğultulu Tepeler
Uğultulu Tepeler
benim için alışılmış bir aşk romanından çok daha farklı bir deneyimdi. Kitabı elime aldığım andan itibaren kasvetli atmosferi, sert karakterleri ve yoğun duygularıyla beni içine çekti.
Edebiyat
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202557,7bin okunma
“Aşkın Amentüsü’nü düşünüyorum.”
Sayfa 17·Kitabı okuyor
Alıntı
Çok severim zencefilli çöreği olsa da yesek şimdi:))
"Yaşamını sadece zencefilli çörekle beslenerek sürdüren bir insanın mizacı nasıl olur diye düşünüyorum. Zencefilli çörek, ana maddesi, ona tadını veren şey zencefil olduğundan böyle anılıyor. Peki zencefil nasıl bir şey? Sert, çeşnili bir şey. O halde Bartleby de sert ve çeşnili biri olmalı. Hayır, hiç de öyle değil.."