Sonra güzel bir karı almak... Kafaca anlaşacağın ve ruhu ruhuna uygun bir kadın değil! Herkes gördüğü zaman 'Aman! Bakın, falancanın ne enfes karısı var!' desin yeter!
Kur’ân-ı Kerîm’de peygamberlerin zor zamanlarında yaptıkları enfes dualarına yer verilir. Hz. Musa da Mısır’dan kaçarken Medyen yolunda o kadar acizdi ki ne barınacağı bir yer ne de yiyeceği vardı. Bir ağacın gölgesine sığınıp bütün çaresizliğiyle şöyle dua etti:
“Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtacım.” (Kasas-24)
Bu içten yakarışın ardından Allah, ona hem iş hem yuva hem de barınak lütfetti. Medyen’de yardım ettiği iki genç kızın babası, onun dürüstlüğünü görünce kızlarından biriyle evlenmesini teklif etti. Böylece Musa hem geçimini sağlayacağı bir iş buldu hem de bir yuva kurdu.
Mustafa Kutlu okurken çocukluğumu okuyormuş gibi hissediyorum. Henüz her şeyin bu kadar hızlı, bu kadar ultra, bu kadar otomatik olmadığı o manuel zamanlar... İstasyonda geçen hikayelerdeki istasyoncu,