fatma CALAYIR

fatma CALAYIR

, bir kitap okudu
Puan vermedi·172 syf.·
31 günde okudu
·
Okunma: 16 Mayıs 2023 11:14
·
2023 8. kitabı
Gustave Le Bon
8.2/10 · 5,2bin okunma
Reklam
Kitlelerin ruhuna daima hâkim olan şey özgürlük değil, boyun eğme ihtiyacıdır. İtaat etmeye öyle meyillidirler ki kendisini onların başı olarak ilan eden herkese içgüdüsel olarak boyun eğerler.
Sayfa 97·Kitabı okudu
Genel bir kural olarak, bir neslin tecrübeleri, bir sonraki nesil için faydasızdır ve bu yüzden bir şeyi ispat için anlatılan tarihi olaylar pek işe yaramaz.
Sayfa 90·Kitabı okudu
Bir ülkenin gençlerine verilen eğitim, o ülkenin günün birinde ne olacağını önceden anlamamıza yarar. Bugünkü nesle verilen eğitim, en karamsar öngörüleri haklı çıkarır niteliktedir. Halbuki kitleye ilerleme kaydettiren veya geriye götüren, kısmen eğitim ve öğretimdir.
Sayfa 81·Kitabı okudu
Dolayısıyla bazı şeylerin halkın hayal gücünde karşılık bulması, olguların kendisiyle değil, ne şekilde gerçekleştikleri ve halka nasıl sunulduklarıyla alakalıdır.
Sayfa 57·Kitabı okudu
Reklam