Sanat silindiğinde, toz edildiğinde ne kaybedecektir insanlar? Hiçbirşey. İmgelemin özgürlüğü asıl o zaman başlayacaktır.
Sayfa 140
Erk nedir ki özünde, ikonaların çatışkısı değilse?
Sayfa 136
Reklam
Gizi, görünmek istemeyeni, dolayısıyla (aslında) görünmeyeni göstermeye, görünür kılmaya çalışmak beyhude çaba. Kaç bin yıldır görüyoruz, hayal kuruyoruz, gördüklerimizin karşılığını taşa, tahtaya, beze, kağıda geçirmek ne sağlamıştır âdemoğluna? Biraz daha fazla gördüğümüz söylenebilir mi? Yoksa, daha da körleştik mi?
Sayfa 136
Anımsamaktansa unutmak, bakmaktansa ba(kı)şı çevirmek, acıyı paylaşmaktansa ona sırtını dönmek: İmge sağanağı için çelik şemsiye çeşitlemeleri.
Sayfa 128
Başkalarının acısı öylesine kesintisiz biçimde üstümüze püskürtülüyor ki ekranlardan, sayfalardan, her türlü düzlemden ve yüzeyden: Başımızı çevirme gereksinmesi giderek ağır basıyor içimizde. Gösteriliyor, ergo, görmek istenmiyor. Ya da tam tersi: Gösterildikçe daha da gösterilsin, görülsün isteniyor.
Sayfa 127
Hiçbir görüntü masum değildir belki, oysa en az masum kalınabilen alan imgelerin sıraya koyulduğu alandır.
Sayfa 127
Reklam
Reklam