2021 15. kitabı
Herkese mutlu akşamlar. Sizlere çok severek okuduğum bir kitap ile geldim. Kapağın arkasında ; Gittikçe tırmanan ve hız kesmeden devam eden bir macera eşliğinde, adı tarihe altın harflerle yazılmış efsane bir savaşçı ile tanışmaya var mısınız? Diyor varım diyerek başladım okumaya. Çeher Bağ da talim yapan iki genç savaşçı Melik Ahmet (Danişmende Gazi) ve Battal Gazi'nin torunu Tursan. Günleri talim ve ilim tahsili ile geçerken Melik Ahmet bir rüya görür. Hz. Muhammed (sav) rüyasında görür. Turasan'a anlatınca o da şaşkınlık içinde kalır. Çünkü o da dedesi Battal Gazi'yi rüyasında görmüştür. Peygamber efendimiz ve Battal Gazi niçin Allah için gazaya çıkmadıklarını sorarlar? O gün karar alınmıştır. Halife'den gazaya çıkmak için izin almaya elçi gönderilir. Gereken izin alınmış ve "Gazanız mübarek olsun" denmiştir. Bundan sonrası bu iki genç savaşçının yüreğinde ve bileğindedir. Savaştan savaşa yüreklerinde iman ve Allah 'ın takdiri ile yola çıkarlar. Bu yol kolay bir yol olmayacaktır. Ama hadisler ve dualar onların gizli kalkanı olacaktır. Devamı bu güzel kitabımız da. Okumanızı tavsiye ederim.
Efsane Savaşçı Danişmend GaziMehmet Akbulut · Carpe Diem Kitap · 202018 okunma