2018 5. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2018 17:22
Şimdiki eserimiz Alija İzzetbegoviçin Doğu Batı Arasındaki İslam kitabıdır şüphesiz Alija İzzetbegoviç bilge karaktere sahip Ender kişiliklerden dir onu tanımak onu anlamak eserlerine olan hayranlığı biraz daha tetikliyor eser hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse konu bütünlüğünü İslam degerleri üzerinden birleştirme yoluna gitmiş içerik Avrupa kültürü yaşayış gecmişten günümüze olumlu olumsuz yaşamdan kesitler anketsel özellikte yüzdeli örnekler sunması İtalya Fransa Lüksemburg İngiltere gibi eser özellikle Kilise hakkında önemli bilgiler vermekte Katolik Müslümanlık Yahudilik dinlerini geniş pencereden derinlemesine bizlere aktarma yoluna gitmiştir gerek Ahlak gerekse din ve inanç insan olmanın değeri ve gerekleri ünlü bilimciler düşünürler düşünce yapılarıyla yazarımızın sıkça yer verdiği konular arasında Kültürler vede uygarlıklar özellikle dikkatimi vede ilgimi çeken Ahlak içerikli düşünceleri eseri oldukça zenginleştirdigini ifade etmeliyim kitap içeriği oldukça zengin daha detaylı analiz vede yorum katmak isterdim ancak sayfa daha fazlasını kabul etmiyor dünyaya bir defa daha bakmak isterseniz bu eseri mutlaka okumalısınız.
İnsan
Doğu ve Batı Arasında İslamAliya İzzetbegoviç · Klasik Yayınları · 20154,552 okunma