2019 21. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2019 19:31
Şimdi ki eserimiz Aziz Nesin imzalı Leyla ile Mecnun isimli eserdir. Hiç şüphesiz ki tarihe sunulan en sade aşkları konu alır böylesine sevdalar, Mecnun Leyla'ya nasıl aşık ise Leyla'nın duyduğu aşk da o denli önemli olmuştur. Duyulan sevdanın insani duygunun son demleri desek sanırım yeridir. Mecnunun akıtılan gözyaşı çöle düşmesi, babasının üzüntüden hayatını kaybetmesi aralarında geçen konuşmalar en yakın arkadaşı Zeyt'in ona destek oluyor olması, hikayede ismi geçen İbniselâm'ın Leyla ile evlenme isteği düğün öncesi gönderilen çeşitli hediyeler Mecnunun Leyla hayali Leyla'ya ulaşmak için çeşitli yollar seçmesi eserin en önemli noktalarından. Babasının vefatından sonra Mecnunun babasına yazdığı şiir oldukça duygusal boyutta; zira kahramanımız eser içinde oldukça etkileyici duygu kinayeleri ile şiirler bestelemiş eseri oldukça lezzetli kıldığını belirtmeliyim. Acı sunan ölümler Leyla'nın ölümüyle dayanılmaz hal alması Mecnun da Leyla'nın mezarı başında hakka yürümesi aynı mezara Mecnun da defnedilmesi kavuşmaları ile sona ermiştir. Zeyt'in üzüntüsü döktüğü gözyaşı Mecnun için söylediği sözler unutulmamalıdır. Kitabın kafiyeli şiirler barındırması, konu bütünlüğü ile uyumu dikkat çeken önemli durumlardan, tarihsel açıdan gerçek sevdaya bakan bir eseriniz olsun istiyorsanız bu eseri okumanızı önemle tavsiye ediyorum kitap dolu günler diliyorum.
Leyla ile MecnunAziz Nesin · Nesin Yayınları · 2016442 okunma