bet

@elfbtll
Emma ve onun hatalarının farkına varması -_-
2021 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 09:00
Bu kitap yazardan okuduğum ilk kitap. Açıkçası sevdim. -Hem de çok- İnsan ilk başlamaya üşeniyor, sonra da bırakmaya gönlü el vermiyor. Bir de yatmadan önce okumaya başladıysan vay haline! En az 1 saat geçe kayıyor uyuma saati. Kitap biraz durağan ilerliyor. Sadece Frank'in olduğu sahneler biraz heyecanlıydı. Emma'ya bir heyecan geldi o zaman. Yoksa çok sıkıcı olurdu bence. O zamanlarda insanların en büyük dertleri nasıl balo verecekleriymiş. Özellikle bir sahne vardı, en az 5 sayfa bir balo salonu hakkında konuşuluyordu. (Allah başka dert vermesin ne diyeyim) Emma biraz kendini beğenmiş bir kız gibi. Ama iyi kalpli. -ona şüphe yok- Onun yüzünden zavallı Harriet'in kalbi paramparça kaldı zaten. Sonra yok Frank benden hoşlanıyor, yok bana sevgisi azalmış falan ne oluyor sana herkes sana hastaydı çünkü. Zaten sonra hatasının farkına varıyor. Ve ben kendi iç savaşını okurken ne kadar keyiflendim anlatamam. En azından hatalarının farkına varması iyi oldu. Bknz: "Arzu edebileceği ne kalmıştı? .... Geçmişteki aptallıklarından ders alarak gelecekte alçakgönüllü olmayı ve adımlarını daha dikkatli atmayı öğrenmek..." Sayfa 470 Bu söylediklerim bence karakteri bizim anlayıp, benimseyip ona göre onun hakkında düşüncelere kapılmamız yazarın betimlemelerinden kaynaklanıyor. Zaten yazar ve kitap harika, ona denecek laf yok yani. Tabiki tavsiye ederim. Keyifli okumalar!
EmmaJane Austen · Can Yayınları · 201814,2bin okunma