Hayatın Kıyısında - #kitapyorumu
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Herkese selam bugün sizlere severek okuduğum kitabın yorumu ile geldim. Bu kitabı en az 2 yıldır almak istiyordum ama çok pahalı olduğu için hiçbir zaman alamamıştım. Ama birkaç ay önce gardropsta uygun fiyata görünce neden almıyorum dedim. Kitap biraz hasarlı olsa da aşırı merak ettiğim için çok takmadım ve sonunda okudum.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kitaba bayıldım. Zaten filmini de fecci merak ediyordum okur okumaz onu da izledim. Film mi kitap mı derseniz bence kitap daha güzeldi. Pegasus'un kitapları zaten bu şekilde oluyor. Bu yüzden kitapları beğeniyorum. Genelde esprili ve akıcı olduğu için bir çırpıda bitti. Çok etkilediğim bir kitap olduğu için yeri bende ayrı. Hele sonunun beklenmedik bir şekilde gelişmesi daha bir üzücüydü. Kitaba bir şans vermelisiniz kesinlikle. İkilinin ilişkisi, diyalogları her şeyiyle çok çok güzeldi. Kitabını okuduktan sonra filmini de izleyin derim. Kitabı okuyanlar oyunculardan dolayı filme ön yargılı oluyor ama bence oyuncuları performansı çok güzeldi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotoğrafı pek beğenmesem de koymak zorunda kaldım. Kâğıt detaylarını da okuyanlar anlar umarım. Düşüncelerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın. Kitaba puanım 5/5. Keyifli okumalar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ölümü büyüleyici bulan Theodore Finch sık sık kendini öldürebileceği yöntemler düşünür ancak her seferinde, küçücük bir güzellik bile ona engel olur. Violet Markey ise yaşadığı kasabadan ve ablasının ölümünün yarattığı dayanılmaz acıdan kaçmak için mezuniyetine kalan günleri sayarak geleceği dört gözle beklemektedir.
Finch ve Violet okullarındaki çan kulesinin tepesinde karşılaştıklarında kimin kimi kurtardığı belirsizdir. Bu tuhaf ikili, bir proje ödevinde eşleştiklerinde yol onları nereye götürürse; tıpkı hayat gibi büyük, küçük, tuhaf, güzel, çirkin, şaşırtıcı yerlere giderler. Kısa süre sonra, Finch yalnızca Violet'layken kendi olabildiğini; tuhaf, eğlenceli, hayatı doyasıya yaşayabilen ve ucubelikten uzak bir gence dönüştüğünü keşfeder. Violet da yalnızca Finch'leyken günlerin hesabını tutmadan yaşayabilmektedir. Ancak Violet'ın dünyası büyürken Finch'inki küçülmektedir...